S-a terminat joaca pentru Dică! Ultimatum de la Becali

Ultima actualizare:

    Nicolae Dică a fost trădat din nou de Gigi Becali
Nicolae Dică a fost trădat din nou de Gigi Becali

După eşecurile de la Iaşi (0-1) şi de la Plzen (0-2), antrenorul FCSB-ului a fost avertizat de Gigi Becali să nu mai facă paşi greşiţi.

Pentru prima dată în 2017, FCSB a legat două înfrângeri consecutive, şubrezind poziţia lui Nicolae Dică pe banca tehnică. Urmează meciuri de foc pentru tânărul antrenor, orice eşec de-acum înainte putând să-i fie fatal.

Dică trece prin cel mai dificil moment de când a fost instalat la cârma roş-albaştrilor. La Iaşi şi la Plzen, FCSB s-a înclinat fără să joace mare lucru, fapt care îl deranjează vizibil pe patronul Gigi Becali. E adevărat, n-au fost eşecuri care să afecteze considerabil obiectivele echipei, dar nici nu se poate continua în aceeaşi linie. Deocamdată precaut, Becali n-a pus tunurile direct pe Dică, însă prin ultimele declaraţii i-a transmis acestuia un fel de ultimatum. „Nu ne mai permitem să facem paşi greşiţi. Vreau să intrăm în play-off cu un avans de 2-3 puncte după înjumătăţire. Dacă intrăm aşa în play-off şi batem pe CFR şi Craiova în primele etape, suntem campioni”, sunt planurile lui Gigi Becali în ceea ce priveşte campionatul intern şi lupta pentru titlu.

Tradus, Nicolae Dică are în faţă până la pauza de iarnă patru meciuri cruciale în Liga I, începând cu cel de mâine, de la Giurgiu. „Normal că e obligatorie victoria cu Astra. Dacă nu baţi pe Astra, nu poţi avea pretenţii de echipă mare”, a declarat Becali. Aşadar, antrenorul FCSB-ului simte deja o presiune uriaşă pe umeri, la fel cum va fi şi în următoarele trei meciuri din Liga I, cu Juventus, Botoşani şi Viitorul.

Pănă la finalul lui 2017, FCSB-ul lui Dică mai are alte două „finale” care trebuie neapărat câştigate. În ordinea importanţei, e mai întâi meciul cu Lugano din Liga Europa, decisiv pentru câştigarea grupei. În joc sunt aproximativ jumătate de milion de euro (din bonusuri), dar şi o tragere la sorţi mai lejeră în 16-imi, astfel că Gigi Becali nu va accepta un eşec. „Nu sunt supărat că am pierdut la Plzen, dar în ultima etapă trebuie să jucăm tare. E vorba de bani mulţi, ne trebuie victorie”, a spus şeful FCSB după meciul de joi din Cehia. Pe lângă campionat şi Liga Europa, antrenorul Dică are de dus şi o altă bătălie, pe al treilea front.

Săptămâna viitoare, FCSB merge la Timişoara pentru un meci eliminatoriu, în optimile Cupei României, o competiţie care contează mai puţin în viziunea lui Becali, dar care e calea cea mai uşoară pentru obţinerea unui trofeu.

Ce meciuri mai joacă FCSB în 2017

Astra – FCSB, Liga I, 26 noiembrie

Timişoara – FCSB, Cupa României, 30 noiembrie

FCSB – Juventus, Liga I, 3 decembrie

FCSB – Lugano, Liga Europa, 7 decembrie

Botoşani – FCSB, Liga I, 10 decembrie

FCSB – Viitorul, Liga I, 17 decembrie

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net