Schimbare de macaz la Rapid: Lennon, out după șase etape. Vine Șumudică

Ultima actualizare:

Neil Lennon n-a avut parte de un răgaz prea mare la Rapid, acolo de unde a fost demis, după numai șase etape. Tehnicianul nord-irlandez, în vârstă de 52 de ani și-a încheiat socotelile cu echipa giuleșteană, fiind înlocuit de Marius Șumudică.

Neil Lennon a avut un mandat scurt pe banca tehnică a Rapidului (FOTO: Sportpictures)
Neil Lennon a avut un mandat scurt pe banca tehnică a Rapidului (FOTO: Sportpictures)

Anunțul a fost făcut oficial de către Rapid, marţi seară, Șumudică revenind după mai bine de un deceniu, mai exact 13 ani, la gruparea de sub Podul Grant.
„Mi s-a îndeplinit un vis! Îmi doream foarte mult să revin acasă, Giuleştiul este casa mea. Cuvintele sunt de prisos, nu am ce să spun. Nu pot exprima prin cuvinte ceea ce simt, în acest moment. Rapid este echipa pe care o iubesc! Sunt dator faţă de această echipă. Simt că, în acest moment, sunt dator să fac lucrurile aşa cum trebuie şi să ieşim din zona în care ne aflăm, acum, să ducem Rapidul acolo unde toată lumea aşteaptă. Ştiu că sunt aşteptări. Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri! Sper să reuşesc, este plăcerea vieţii mele! Fotbalul mi-a dat tot în viaţă, iar eu trebuie să dau tot fotbalului! Rapidul mi-a dat tot în viaţă! Am fost campion cu Rapid şi sper să fiu campion cu Rapid şi din postura de antrenor. Acesta este visul meu”, au fost primele cuvinte ale lui Șumudică, din ipostaza de proaspăt antrenor al grupării vișinii. În noul său mandat de antrenor în Giulești, Șumudică îl va antrena din nou pe căpitanul Cristian Săpunaru, cel alături de care a câştigat campionatul din 2016, cu Astra Giurgiu.

Pe lângă experienţa de pe banca giuleșteană, din sezonul 2010/2011, când i-a condus pe rapidiști în 29 de etape, Şumudică a mai antrenat la Astra Giurgiu, alături de care a ridicat trofeul de campion, Farul Constanţa, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, dar şi formaţii de dincolo de graniță, ca Al-Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor sau Al-Raed.
 Totodată, ca fotbalist, a evoluat în Giuleşti timp de trei sezoane, între 1997 şi 1999, dar şi în stagiunea 2001/2002, cucerind un titlul de campion în 1999 și câştigând Cupa României de două ori, în 1998 şi 2002. Tot în 1999, Șumudică obţinea titlul de golgheter al Rapidului, cu 20 de reușite: 17 în campionat, două în Cupa României şi una în cupele europene. De altfel, Șumudică ocupă locul 24 în clasamentul all-time al marcatorilor din istoria Rapidului, cu 46 de goluri înscrise în tricoul alb-vişiniu. 
După şase runde, Rapid ocupă locul 11 în Superliga României, cu cinci remize şi o înfrângere. Meciul de debut al lui Șumudică se va petrece, vineri, de la ora 22.00, la Iaşi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate middleton rochie foto profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ciprian Tatarusanu (EPA) jpg
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
BCR Sport Arena Streetball Finala 005 jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
Romania Lituania (Sportpictures) jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net