Şoc în fotbal! Peru poate fi exclusă de la Mondial din raţiuni politice! Italia îi vrea deja locul!

Ultima actualizare:

    Incaşii erau în al nouălea cer după calificarea la Mondialul din Rusia, dar nişte politicieni iresponsabili le pot fura acest miracolFoto Click!
Incaşii erau în al nouălea cer după calificarea la Mondialul din Rusia, dar nişte politicieni iresponsabili le pot fura acest miracolFoto Click!

Peru s-a calificat miraculos la turneul final din Rusia după ce în ultima etapă a preliminariilor din America de Sud a obţinut un punct în meciul cu Columbia şi a beneficiat de înfrângerea celor din Chile în Brazilia.

A urmat apoi un baraj intercontinental cu Noua Zeelandă, de care a trecut cu scorul general de 2-0, şi şampania a curs în valuri la Lima. Un politician plictisit şi cu intenţii rele, cum găsim cu sacul şi pe Dâmboviţa, s-a găsit să aibă o iniţiativă care să nenorocească fotbalul peruan. Paloma Noceda, preşdintele Comisiei pentru Educaţie, Tineret şi Sport din Guvern a propus o lege prin care Federaţia de Fotbal a incaşilor să treacă sub controlul statului Peruan, ca parte a institutului peruan pentru soprt. Acest lucru este interzis prin regulament de FIFA, iar dacă sud-americanii chiar vor face asta în perioada următoare, atunci trupa lui Ricardo Gareca va fi exclusă de la Mondialul din Rusia. Forul de la Zurich a cerut deja o părere de la Federaţia din Peru şi o investigaţie este în curs!

Bineînţeles, hienele au simţit mirosul de leş şi au sărit ca arse pentru a solicita pentru ele locul posibil rămas liber. Italia e cea mai agresivă şi se consideră îndreptăţită doar pentru că are 4 Mondiale în palmares. Un criteriu subiectiv şi care, dacă va fi cazul, va fi probabil respins de FIFA. Cele mai multe şanse, conform logicii, dar şi regulilor FIFA, sunt înlocuirea Perului cu învinsa ei de la baraj, Noua Zeelandă, sau rejucarea respectivului baraj intercontinental cu unul între Chile, locul 6 din America de Sud, şi Noua Zeelandă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net