Sunt din nou la înălţime

Ultima actualizare:

    Florin Andone  a regăsit drumul  spre poartă şi are  şanse mari de a fi  titular în naţionala RomânieiFOTO: Guliver/ GettyImages
Florin Andone a regăsit drumul spre poartă şi are şanse mari de a fi titular în naţionala RomânieiFOTO: Guliver/ GettyImages

Doi dintre cei mai importanţi jucători ai naţionalei României i-au oferit motive de bucurie selecţionerului Daum la finalul săptămânii trecute. Florin Andone a marcat în premieră în prima ligă din Spania, în timp ce Chiricheş pare să-şi fi câştigat un loc de titular la Napoli.

Până la meciul cu Polonia de vineri n-au mai rămas decât cinci zile, iar selecţionerul Daum începe deja să creioneze un 11 de start cu care să punem probleme leşilor, favoriţii grupei. Azi e programată reunirea celor 30 de jucători convocaţi de tehnicianul german, iar în cursul serii va avea loc şi primul antrenament în formulă completă. Cum porcul nu se îngraşă în ajun, ne putem face o idee privind forma tricolorilor analizând felul în care s-au descurcat la echipele de club. Veştile cele mai bune au venit din Spania şi din Italia, mai exact de la Florin Andone şi de la Vlad Chiricheş. Vârful lui Deportivo La Coruna, un specialist al contraatacurilor, e considerat esenţial în strategia lui Christoph Daum pentru partida cu polonezii.

Andone, gol după 862 de minute

Ceea ce i-a lipsit lui Andone în această toamnă a fost doar golul, lucru care îl apăsa din punct de vedere psihic. „Seceta” lui Florin în faţa porţii s-a încheiat sămbătă după-amiază, în cofruntarea Granada – Deportivo (1-1), acesta fiind primul gol al lui Andone în tricoul grupării din La Coruna după 862 de minute disputate în 11 meciuri oficiale. Reuşita atacantului român de 23 de ani a picat după o contră fulgerătoare a oaspeţilor, cu Andone depăşindu-şi în viteză un adversar şi învingându-l pe portar în doi timpi. „Aveam nevoie de acest gol. Sunt fericit şi vreau s-o ţin tot aşa”, a declarat Florin Andone.

Un alt tricolor care s-a dezlănţuit este Vlad Chiricheş, căpitanul României la Euro 2016. Intrat într-un con de umbră la Napoli şi afectat de ceva probleme medicale, fundaşul de 26 de ani e într-o revenire vizibilă de formă. De câteva meciuri, Chiricheş e titular la Napoli atât în Serie, A cât şi în Liga Campionilor, iar evoluţiile sale sunt apreciate. Aşa s-a întâmplat şi în derby-ul Napoli – Lazio (1-1) de sâmbătă, când Chiricheş a fost unul dintre cei mai buni napoletani. „Momentan, ar fi un delict să-l ţii în afara echipei”, a precizat cotidianul Gazzetta dello Sport, referindu-se la faptul că românul a revenit printre titulari în primul rând datorită indisponibilităţii spaniolului Raul Albiol. 

Şi Stanciu a «rupt» lanţurile

simeon stalpnicul png

Selecţionerul Daum a explicat cât de important a fost golul lui Andone, la fel cum s-a întâmplat şi cu Nicuşor Stanciu, care a marcat recent primele sale goluri la Anderlecht. „Andone a făcut următorul pas în Spania. În curând va fi ca Nicu Stanciu, care a avut şi el nevoie de timp pentru a exploda. Noi credem în aceşti jucători”, a declarat antrenorul german.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net