Suntem 99% favoriţi la Mondiale

image
Keşeru a adus victoria în ultimele două meciuri ale României, amicalul cu Danemarca şi oficialul cu Insulele Feroe

Ultimele rezultate înregistrate în meciurile inter-ţări au apropiat şi mai mult naţionala României de Mondialul de peste trei ani, programat în Rusia.

În 2018, tricolorii vor bifa 20 de ani de la ultima participare la o Cupă Mondială (Franţa 1998). Şansele noastre de a rupe acest blestem au crescut considerabil. Aşa cum se ştia, România se afla într-o bătălie indirectă cu Anglia şi Cehia pentru un loc cât mai bun în clasamentul FIFA, echivalent cu intrarea în urna „favoritelor” la tragerea la sorţi a preliminariilor.

Evenimentul va avea loc la 25 iulie, la Sankt-Petersburg şi va ţine cont de ierarhia forului mondial din acea lună. Clasată pe a noua poziţie europeană (adică ultimul loc în prima urnă!), România şi-a făcut treaba contra Insulelor Feroe, în ciuda victoriei chinuite (1-0).

În schimb, Anglia a făcut un egal amical cu Italia (1-1), iar Cehia a dat-o rău în bară, cu un egal (1-1) acasă cu Letonia în preliminariile Euro 2016 şi apoi, marţi, cu o înfrângere (0-1) cu Slovacia.

O estimare făcută de site-ul specializat football-rankings.info ne surâde în totalitate. Astfel, conform sursei citate, în proporţie de 99,54% vom fi în prima serie valorică în preliminariile pentru CM 2018, alături de forţe precum Germania, Olanda, Belgia, Franţa, Italia sau Spania.

La Mondial merge direct doar primul loc

Faţă de actualele preliminarii, pentru Euro, în care se califică direct primele două locuri, campania pentru Mondialul din Rusia va fi mult mai dură. Europa are rezervate doar 13 locuri, astfel că avantajul capilor de serie este colosal. Din nou grupe, la turneul final din 2018 se vor califica direct primele clasate, iar ocupantele poziţiilor secunde se vor agăţa de „baraje”.

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
gianina corondan tb1000 jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Alina McDonald jpg
simona halep birmingham iarba jpg
emma raducanu cluj jpeg
olaroiu cosmin epa efe h 53479090 1 jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg