«Tricolorii» au început cu dreptul România - Albania 1 - 0

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica s-a zbătut  mult contra Albaniei, dar  n-a avut realizări notabile (fotografii: Mediafax)
Ciprian Marica s-a zbătut mult contra Albaniei, dar n-a avut realizări notabile (fotografii: Mediafax)

Fotbaliştii lui Victor Piţurcă au început cum nu se poate mai bine pregătirea pentru campania de calificare la Campionatul European din 2016. „Tricolorii" au învins cu 1-0 Albania, unicul gol al partidei fiind înscris de Răzvan Raţ, la al doilea gol pentru naţională, marcator după o pauză de zece ani!

Dacă jocul României nu a fost tocmai convingător - cel puţin în prima repriză- rezultatul cu siguranţă este îmbucurător, cu atât mai mult cu cât selecţionerul Victor Piţurcă a folosit o formulă de joc nouă, mizând pe mulţi jucători tineri. Pentru naţională urmează marţi amicalul cu Algeria, echipă calificată la Campionatul mondial din Brazilia.

Manea, cel mai tânăr „tricolor" din istorie. Fundaşul Cristian Manea, în vârstă de 16 ani şi 10 luni, a devenit ieri, la meciul amical al naţionalei României cu Albania, cel mai tânăr „tricolor" din istorie. Fotbalistul echipei Viitorul a doborât astfel un record vechi de 86 de ani, stabilit de Graţian Sepi la 15 aprilie 1928, la meciul România - Turcia, scor 4-2. Sepi avea atunci 17 ani şi 3 luni. În topul celor mai tineri debutanţi la echipa naţională până în prezent, Graţian Sepi este urmat de Ilie Balaci (17 ani şi 6 luni, 1974) şi de Nicolae Kovacs (17 ani şi 8 luni, 1929).

Piţurcă a mizat pe mulţi debutanţi. Selecţionerul Victor Piţurcă a privit detaşat partida cu Albania De obicei extrem de agitat pe banca tehnică, antrenorul a fost aseară mult mai liniştit. A Le-a dat indicaţii în special puştilor din lor, încurajându-i pe debutanţii Manea şi Matei. Piţi s-a manifestat în momentul în care Raţ a deschis scorul, felicitându-se cu secunzii.

Burleanu, nas în nas cu Sandu. Meciul de aseară a prilejuit o întâlnire de gradul zero. Protagonişti: fostul şef al fotbaului românesc, Mircea Sandu. şi actualul preşedinte al Federaţiei, Răzvan Burleanu Cei doi sunt „la cuţite" de ceva timp, dar, de ochii lumii, s-au salutat când s-au aşţezat în tribunele arenei din Yverdon, locul unde s-a desfăşurat amicalul cu Albania. „Naşu'" nu a stat însă lângă Burleanu, preferând să ia loc un rând mai în spate faţă de acesta.

Albanezii ne-au făcut ţigani

Adversarii de aseară au fost suţinuţi de peste 500 de fani, veniţi special la Yverdon-les-Bains. În timpul meciului, albanezii au făcut atmosferă de mare meci: au cântat non-stop, au aprins fumigene şi l-au şicanat permanent pe Ciprian Tătăruşanu în prima repriză, atunci când românul apăra poarta din dreptul lor. Înainte de joc, însă, albanezii n-au mai fost fair-play.

Din contră! În momentul în care autocarul naţionalei şi-a făcut apariţia la stadion, fanii naţionalei lui Di Biassi au strigat „Ţiganii, ţiganii".

Ciprian Marica s-a zbătut  mult contra Albaniei, dar  n-a avut realizări notabile (fotografii: Mediafax)
Ciprian Marica s-a zbătut mult contra Albaniei, dar n-a avut realizări notabile (fotografii: Mediafax)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net