UEFA anchetează clubul azer Qarabag FK pentru un mesaj anti-armean

image
Qarabag FK a jucat cu echipe importante din Europa în ultimii aniFoto: Guliver / GettyImages

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a deschis o anchetă disciplinară ce vizează clubul azer Qarabag FK, din cauza unui mesaj de ură la adresa armenilor atribuit unuia dintre conducătorii acestei grupări. După cum se știe, Armenia și Azerbaidjan își dispută de decenii regiunea Nagorno-Karabah, iar conflictul armat dintre cele două țări a reizbucnit anul acesta.

Într-un comunicat, UEFA a precizat: "Un inspector etic şi disciplinar a fost numit astăzi (luni, 2 noiembrie) pentru a conduce o anchetă disciplinară privind declaraţiile făcute pe reţelele de socializare de către un oficial de la Qarabag FK".Pe de altă parte, Federaţia Armeană de Fotbal (FFA) a cerut, sâmbătă, 31 octombrie, excluderea clubului Qarabag FK din competiţiile europene, afirmând că responsabilul cu comunicarea, Nurlan Ibrahimov, a îndemnat la "uciderea tuturor armenilor, tineri şi bătrâni, fără deosebire". Potrivit aceleiași surse, acesta „a justificat, totodată, faptul că Turcia a comis un genocid armean" în 1915 şi 1916. conform FFA, Ibrahimov şi-ar fi şters mesajul, dar sute de utilizatori au reuşit să-l vadă şi să-l salveze.UEFA a mai adresat o mustrare jucătorilor şi oficialilor clubului azer Qarabag FK pentru faptul că au efectuat un salut militar la meciul din preliminariile Europa League cu Legia Varşovia, din 1 octombrie. Atunci, s-a precizat că „gestul a fost considerat nepotrivit ținând cont de contextul politic specific la ora meciului”. Totodată, clubul a primit avertisment.

Fondat în 1951, Qarabag FK a activat inițial în orașul Agdam. Cum acesta se află în regiunea Nagorno-Karabah, a fost abandonat, iar formația își dispută meciurile de acasă în Baku, capitala Azerbaidjanului. Qarabag FK a participat la prima divizie azeră  de fotbal din 1992, iar un an mai târziu a câștigat primul titlu de campioană. Apoi, a mai obținut încă șapte, precum și șase Cupe ale Azerbaidjanului. Din 2014, formația a avut apariții constante în grupele Ligii Europa,  iar în 2017 a participat chiar în Liga Campionilor.Armenia şi Azerbaidjanul se află în conflict din cauza enclavei muntoase Nagorno-Karabah, ostilităţile ducând la moartea a sute de persoane de la escaladarea situaţiei, în 27 septembrie. Pe de altă parte, Azerbaidjanul este una dintre cele 12 ţări care vor găzdui meciuri la Euro 2020, turneu final amânat pentru vara anului 2021.

cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
Rapperul rus Walkie s-a sinucis FOTO Instagram
Liderul centralei nucleare Zaporojie, Igor Murașov, a fost răpit de forțele ruse. Foto: Twitter
image
image
image
image
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg