Ultima etapă din Liga I / 90 de minute pentru Europa

Ultima actualizare:

    Pandurii au şansa  de a juca pentru  prima dată în  cupele europene. Bokila este  principala forţă din atacul Petrolului
Pandurii au şansa de a juca pentru prima dată în cupele europene. Bokila este principala forţă din atacul Petrolului

Trei echipe pe două locuri europene. Aceasta este singura miză din ultima etapă a Ligii I, care a debutat ieri şi se va încheia mâine. În numai 90 de minute, Pandurii, Petrolul şi Astra îşi joacă, practic, întreg sezonul.

Cum Steaua şi-a acontat de mult titlul, iar echipele care vor retrograda se ştiu deja (Chiajna, Severin, Iaşi şi Bistriţa), runda finală din Liga I ne va ţine cu sufletul la gură doar prin lupta strânsă pentru locurile doi şi trei, cele care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a preliminariilor Europa League. Deocamdată, Pandurii şi Petrolul se află pe podium în spatele Stelei, însă Astra speră să întoarcă situaţia în favoarea sa.

Paradoxal, toate cele trei formaţii implicate depind numai de propriile rezultate. Aceasta pentru că Pandurii şi Astra se întâlnesc în meci direct la Târgu-Jiu, într-o adevărată „finală" pentru Europa. Jucând pe teren propriu şi având trei puncte avans, gorjenii pornesc ca favoriţi, în timp ce giurgiuvenii lui Ioan Niculae nu au decât varianta victoriei.

În celălalt meci de foc al ultimei etape, Petrolul trebuie să scoată cel puţin un egal acasă cu Gaz Metan pentru a nu depinde de rezultatul de la Târgu-Jiu. Există chiar posibilitatea ca Pandurii, Petrolul şi Astra să termine campionatul la egalitate de puncte (62). În acest caz, primul criteriu de departajare, golaverajul general, îi va scoate din cărţile europene pe cei de la Pandurii.

Cele două echipe care ne vor reprezenta în Europa League ca urmare a poziţiei din campionat nu vor avea acelaşi program în această vară. Astfel, formaţia mai bine clasată va intra în competiţie în turul doi preliminar (18 şi 25 iulie), la fel ca învingătoarea din Cupă. În schimb, gruparea clasată mai slab va începe sezonul oficial cu două săptămâni mai devreme, în primul tur preliminar din Europa League (4 şi 11 iulie).

simeon stalpnicul png

Petrolul are şi şansa Cupei

Dacă ploieştenii vor trage lozul necâştigător şi vor ocupa la final locul al patrulea, primul sub „linia" europeană, atunci „lupii" se vor agăţa cu disperare de ultima şansă de calificare în a doua competiţie continentală. Este vorba despre finala Cupei României Timişoreana, programată sâmbătă, 1 iunie, unde Petrolul va da piept cu CFR Cluj, câştigătoarea urmând să meargă automat în Europa League.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net