Ultimul meci la Steaua pentru Rădoi?

Ultima actualizare:

    Fostul fotbalist ştie că la 35 de ani are tot timpul să devină antrenor şi o ia acum de jos, pas cu pas, cum trebuia să facă de la începutsportpictures.eu
Fostul fotbalist ştie că la 35 de ani are tot timpul să devină antrenor şi o ia acum de jos, pas cu pas, cum trebuia să facă de la începutsportpictures.eu

Şase puncte o depărţeau pe Steaua de liderul Astra înaintea începerii etapei. Aflată pe locul patru, campioana este obligată să câştige cu Botoşani, pentru a se apropia de podium. Miza este uriaşă şi pentru că, spun surse din cadrul clubului, Mirel Rădoi, director sportiv în acte, dar omul care antrenează echipa, se gândeşte să plece, în cazul unui rezultat negativ.

Steaua a pierdut fără drept de apel etapa trecută la Cluj, contra CFR-ului, 0-2, într-un meci în care n-a avut nicio ocazie clară de a marca. Stresul şi-a pus amprenta şi asupra lui Mirel Rădoi, cel care până la meciul cu ardelenii şi-a păstrat calmul pe banca de rezerve. N-a fost cazul şi în Gruia. Nemulţumit de evoluţia jucătorilor săi, directorul sportiv al Stelei a avut o ieşire nervoasă, a lovit de câteva ori cu pumnii în banca de rezerve şi s-a calmat cu greu. Iritarea antrenorului este de înţeles, având în vedere că eşecul i-a scos pe stelişti de pe podium şi l-a făcut pe patronul Gigi Becali să nu mai reziste şi să anunţe că dă afară cel puţin patru fundaşi, la iarnă.

Dincolo de supărarea latifundiarului din Pipera, Mirel Rădoi pare decis să schimbe ceva radical la echipă. Şi să gândeşte să înceapă chiar cu el. De altfel, pe lângă vestiarul Stelei se vorbeşte deja despre intenţia, nedeclarată oficial, a lui Rădoi să plece de la echipă, în cazul unui nou eşec, diseară, cu Botoşani. Fostul căpitan al campioanei nu este  la prima ”abatere”, el având  două tentative de a demisiona încă din vară. În august, după egalul cu ASA Târgu-Mureş, 1-1, Rădoi a fost convins cu greu de jucători în vestiar să nu cedeze presiunii şi să rămână la echipă. După o săptămână, a venit meciul cu Rosenborg şi eliminarea Stelei din Europa, moment în care antrenorul a cedat din nou. De această dată şi-a dus planul aproape de final. L-a anunţat pe naşul său, patronul Becali, că vrea să părăsească formaţia, dar a fost întors din drum de acesta. Nu i-a fost uşor nici latidunfiarului din Pipera să-l facă să se răzgândească, însă a reuşit.

Pustai a mai bătut recent Steaua

FC Botoşani îl are pe banca tehnică pe Cristi Pustai, instalat la începutul lunii octombrie. Antrenorul are amintiri plăcute din meciurile recente cu Steaua, reuşind să-i învingă pe campioni chiar pe Ghencea, sezonul trecut, atunci când îi pregătea pe rapidişti. Meciul s-a jucat în prima etapă a returului, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat de cehul Gecov. Succesul din februarie a fost giuleşteni pentru primul al sezonului.

«Dacă bat Steaua, Moş Nicolae vine mai devreme»

16 17 radoi jpeg

Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoşani, a anunţat că o victorie sau o remiză în faţa trupei lui Rădoi va însemna pentru fotbaliştii săi o primă consistentă. Elevii lui Pustai nu i-au învins niciodată pe roş-albaştrii, deşi s-au întâlnit de cinci ori în Liga I. „E criză la Steaua, dar nu sunt sigur că vom produce surpriza fiindcă o comparaţie cu ceea ce jucam noi anul trecut arată că e o criză şi la Botoşani. Deci, proporţiile între noi se păstrează, totuşi ca niciodată sper să învingem sau să luăm un punct. Cred că orice echipă poate face acum asta în faţa Stelei”, a anunţat finanţatorul moldovenilor, Valeriu Iftime. Apoi, a continuat: „Sper ca Pustai să-i motiveze pe jucători şi să lea dea o stare în care să creadă că pot mai mult decât să bifeze o deplasare la Bucureşti”. Acesta a promis şi un bonus dacă rezultatul va fi unul pozitiv pentru fotbaliştii săi. „Vor avea o surpriză plăcută dacă obţin punt sau puncte din acest meci. Le fac un cadou neaşteptat, Moş Nicolae o să vină mai devreme la ei. Nu spun înainte de joc despre ce e vorba pentru că i-ar putea bloca”, a declarat Iftime, care nu va fi prezent la meci, fiind plecat din ţară.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net