UTA a făcut un pas mare spre revenirea în Liga 1

21 iulie 2020
article img
UTA s-a impus la MioveniFOTO: Sportpictures.eu

UTA a făcut un pas mare spre revenirea în Liga 1. Victoria cu 2-0 obținută la Mioveni a cam rezolvat problema promovării.

Golurile primei victorii arădene după trei meciuri de la startul play-off-ului au fost marcate de Ursu, în minutul 4, şi de Rus, în minutul 86, din lovitură de la 11 metri. Cu acest succes, UTA e sigură 90% de promovare. Practic, arădenii ar fi putut reveni matematic în prima ligă în funcție de rezultatele obținute aseară, după închiderea ediției, de Rapid, care a avut meci acasă cu FC Argeș, și Petrolul, care a jucat în deplasare la Turris. Practic, dacă ele nu și-au câștigat partidele, atunci UTA e cu acte prim-divizionară. Dacă doar una dintre ele s-a impus, atunci înseamnă că UTA e sigură măcar de locul de baraj.

La finalul partidei de la Mioveni, antrenorul învingătorilor, Laszlo Balint era foarte bucuros că băieții săi au reușit să treacă peste startul prost de campionat: ”E o victorie imensă, am depășit un moment dificil. Acest grup a arătat putere, am suferit, dar sunt trei puncte extraordinar de mari. Lăsați-mă să fiu echilibrat, să-mi țin băieții în priză, avem un meci important cu Rapid. Punctele sunt valoroase, dar vreau să arătăm tupeu și personalitate în joc, să demonstrăm că avem față de Liga 1”, a declarat Laszlo Balint după meci pentru Digi Sport.