A revenit pe teren după ce s-a operat pe creier acum doi ani

Sportul ne oferă multe povești extraordinare, iar cea mai recentă vine din Spania. Virginia Torrecilla, componentă a naționalei de fotbal a Spaniei, a revenit pe teren după doi ani după ce s-a operat de o tumoare pe creier.

Virginia Torrecilla a trecut printr-un coșmar (FOTO: EPA/ Gettyimages)
Virginia Torrecilla a trecut printr-un coșmar (FOTO: EPA/ Gettyimages)

În vârstă de 27 de ani, Virginia era o fotbalistă în vârf de carieră atunci când, în 2020, verdictul medicilor a lovit ca o secure: cancer la creier! Numai că boala nu știa cu cine se pune! Fotbalista a luptat pentru viața ei, a crezut în șansele de recuperare ca nimeni altcineva și acum, la aproape doi ani de la depistarea tumorii și după operația ei, a revenit pe teren într-un meci oficial.

Fotbalista spaniolă a revenit pe teren la Atletico Madrid (FOTO: Profimedia)
Fotbalista spaniolă a revenit pe teren la Atletico Madrid (FOTO: Profimedia)

Ea a jucat în ultimele cinci minute pe care formația sa, Atletico Madrid, club la care a rămas legitimată pe toată perioada tratamentului, l-a susținut contra rivalelor de la FC Barcelona. A intrat în minutul 85, a primit banderola de căpitan și a evoluat pe postul ei, cel de mijlocaș. Iar la final, chiar dacă Barcelona s-a impus cu 7-0, toată lumea a fost fericită, pentru că au avut alături o învingătoare. De altfel, și rivalele de la Barca – club la care a și evoluat acum câțiva ani - au purtat-o pe umeri, pentru că Virginia Torrecilla e un exemplu de dârzenie și de luptă cu boala.

Virginia, după operație, în 2020 (FOTO: Instagram)
Virginia, după operație, în 2020 (FOTO: Instagram)

După ce i s-a depistat tumoarea pe creier, în 2020, ea a fost operată, după care a făcut chimioterapie, dar nu a renunțat niciodată la gândul revenirii pe teren. Drept urmare, în martie 2021, la un an după ce jucase ultimul meci oficial pentru Spania, contra Angliei, într-o competiție amicală, ea a reluat antrenamentele. Miercurea trecută, a fost în lot și a asistat de pe bancă la victoria cu 3-2 obținută de Atletico Madrid în semifinalele  Supercupei Spaniei, iar duminică a jucat primele minute de la începerea coșmarului.  

”Sunt foarte fericită pentru că pot fi alături de coechipierele mele. Este un pas foarte important. A trecut mult timp, am făcut multe antrenamente și multe sacrificii, dar a meritat totul. Le mulțumesc tuturor celor din club, care au fost mereu alături de mine. Să fiu aici în vestiar și pe teren, e ceva cu totul special”, a declarat Virginia într-o declarație acordată pentru contul de Twitter al clubului.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net