CM de fotbal din doi în doi ani? Mbappe și Lewandowski nu sunt deloc încântați de propunerea FIFA

Ultima actualizare:

Prezenți la Gala Globe Soccer Awards care a avut loc la Dubai, Kylian Mbappe și Robert Lewandowski au fost chestionați pe tema organizării turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din doi în doi ani. Cei doi cunoscuți atacanți nu s-au declarat foarte încântați de materializarea propunerii Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA).

Lewandowski și Mbappe au fost premiați în Dubai (Foto: EPA-EFE)
Lewandowski și Mbappe au fost premiați în Dubai (Foto: EPA-EFE)

Mai mult decât atât, atacantul echipei Paris Saint-Germain şi-a exprimat chiar opoziţia faţă de acest proiect: ”Campionatul Mondial este un eveniment special deoarece se desfășoară o dată la fiecare patru ani. A-l disputa din doi în doi ani l-ar transforma într-o competiţie normală. Ceea ce nu ar trebui să se întâmple", a spus cel declarat „Fotbalistul anului” în cadrul galei din Emiratele Arabe Unite.

Mbappe susține că fotbaliștii au nevoie și de pauze pentru refacere

Atacantul francez a subliniat, totodată, că Mondialul de fotbal "este ceva incredibil, un eveniment pe care s-ar putea să-l dispuţi o singură dată în viaţă". Apoi, Mbappe a amintit și de calendarul deja foarte aglomerat. "Jucăm deja 60 de meciuri pe an. Avem Euro, Campionatul Mondial, Liga Naţiunilor... Ne place să jucăm, dar este prea mult. Trebuie să ne putem recupera, să facem pauze. Dacă oamenii vor calitate, emoţie, meciuri frumoase, trebuie să respectăm sănătatea jucătorilor", a concluzionat Mbappe.

Lewandowski crede că CM din doi în doi ani și-ar pierde din valoare

O opinie asemănătoare a avut și atacantul polonez de la Bayern Munchen, Robert Lewandowski, care s-a declarat şi el împotriva unei Campionat Mondiale disputat din doi în doi ani: "Dacă vrei să le oferi suporterilor ceva diferit, trebuie să faci o pauză. Dacă vrem să jucăm Campionatul Mondial la fiecare doi ani, nivelul va scădea. Este imposibil ca mintea şi corpul să performeze la acelaşi nivel", a spus golgheterul din Bundesliga.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net