Ce se întâmplă cu Cristi Chivu după titlul obținut cu Inter Primavera? „A realizat o capodoperă”

Ultima actualizare:

Cristi Chivu a izbutit, marți seară, o performanță extraordinară alături de Inter U19, reușind să câștige campionatul Primavera. După doar 48 de ore, situația fostului internațional român este mai mult decât clară.

Formația pregătită de Cristi Chivu a ajuns la al 10-lea Scudetto din istorie după ce a trecut de AS Roma, scor 2-1, în finala campionatului. Fostul căpitan al „tricolorilor” se află pe banca echipei de juniori de la Inter, din vara anului 2021, iar rezutatele sale i-au adus numai cuvinte de laudă.

Deși au apărut zvonuri că ar fi curtat de o formație din Serie A, Chivu s-ar fi înţeles cu Inter Primavera pentru prelungirea înţelegerii sale. Acest lucru s-ar fi întâmplat încă din faza semifinalelor acestui sezon, transmite unul dintre directorii sportivi ai echipei din Milano. Astfel, fostul căpitan al naționalei amână pentru moment pasul spre seniori.

Citește și Ion Țiriac și Mircea Lucescu, surprinși alături de Ronaldo, în finala Real Madrid - Liverpool

„La anul vom continua cu Cristian, dar acest lucru fusese stabilit încă de dinainte de semifinală. Rezultatul nu ar fi afectat această decizie pentru că suntem convinși că este persoana potrivită pentru acest club și pentru ce vrem să facem în următorul sezon”, a declarat Dario Baccin, conform fcinter1908.it.  

Acesta este de părere că Cristi Chivu le-a transmis elevilor din teren spiritul său. Totodată, Baccin consideră o „capodoperă” performanța antrenorului român, în condițiile în care clubul a investit foarte puțin în echipa din liga Primavera.

Chivu, lăudat de conducerea lui Inter: „Cristian a oferit foarte multe acestui club, atât pe teren, cât și ca om”

„Așa cum știți, ultimii doi ani au fost foarte dificili pentru toată lumea din punct de vedere financiar, nu s-au făcut investiții și am accelerat creșterea unor jucători tineri aducându-i de la U17 la Primavera. De aceea este satisfacția foarte mare acum.

Băieții au fost conduși într-o manieră impecabilă de antrenorul nostru, Cristian Chivu, care, la prima lui experiență, a realizat o capodoperă. Cristian a oferit foarte multe acestui club, atât pe teren, cât și ca om”, a declarat directorul sportiv de la Inter, Dario Baccin.

Cristi Chivu avut o călătorie complicată până la titlul din 2022

Cristi Chivu şi-a încheiat activitatea de fotbalist în 2014, după ce a petrecut şapte ani la Inter, alături de care a obținut mai multe trofee. După retragere, fostul căpitan al echipei naţionale a lucrat un an ca analist UEFA, înainte de a face primii paşi în antrenorat.

În 2014, Cristi Chivu a primit şansa de a pregăti cea mai mică grupă de juniori a lui Inter, U14. După fiecare sezon a fost promovat, iar din vara lui 2021 a preluat Inter Milan Primavera. Pe banca acestei echipe, Chivu a bifat 23 de victorii, 12 remize şi nouă înfrângeri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
(deschidere) Joe Biden & Mohammed Bin Salman (foto Getty Images)
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net