David Miculescu, titular în Europa după doar două antrenamente la FCSB?

Ultima actualizare:

Nici nu a apucat să primească bine echipamentul de joc și să-și cunoască toți coechipierii, că David Miculescu va fi aruncat în focurile cupelor europene. Noua achiziție a FCSB este anunțat titular la bucureșteni în meciul pe care îl vor disputa diseară, în Slovacia, cu Dunajska Streda, din prima manșă a turului 3 preliminar al Conference League.

David Miculescu a jucat de 4 ori la naționala de tineret (FOTO: Sportpictures)
David Miculescu a jucat de 4 ori la naționala de tineret (FOTO: Sportpictures)

După ce dai 1,7 milioane de euro pe un jucător în România, acesta nu are voie să fie rezervă într-unul dintre cele mai importante meciuri pentru viitorul european al noii sale echipe. Astfel se va ajunge ca un puști de 21 de ani, care a arătat că are valoare cât a jucat la UTA, va face în doar 48 de ore un pas uriaș: va trece de la atmosfera meciurilor de play-out la cea din cupele europene. David Miculescu spune că este pregătit pentru presiune și pentru a face performanță la FCSB, dar mulți sunt sceptici că va reuși fără o acomodare prealabilă. Cert este că antrenorul Nicolae Dică este nevoit să înceapă cu el titular în Slovacia nu doar pentru că este cel mai scump transfer al ”roș-albaștrilor” din ultimii 4 ani, dar și pentru că nu are încotro, arădeanul fiind adus acum pentru a suplini pe flancul drept al atacului lipsa lui Cordea, jucător eliminat în ultimele minute ale partidei retur cu Saburtalo Tbilisi, după o criză de furie inexplicabilă și inutilă.

A fost comparat cu Lewandowski de Gigi Becali

Luni, David, care e fiul unui fost fotbalist de Divizia A care a jucat la Poli Timișoara, UTA sau FC Bihor, Valentin Miculescu, a avut o zi plină. A făcut vizita medicală, a venit la prânz la Palatul lui Gigi Becali, a fost prezentat într-o conferință de presă și a avut și un prim antrenament cu noua sa echipă, la baza din Berceni. Între timp și-a ales și numărul de joc – va evolua cu 11 -, iar ieri a plecat spre Slovacia. Comparat de patronul Gigi Becali, în entuziasmul deja tradițional al acestuia, cu Lewandowski, Miculescu a încercat să rămână cu picioarele pe pământ: ”Comparația cu Lewandowski mă motivează. Am venit aici să demonstrez și sper să îi fac mândri pe toți. Am puține emoții. Pot să joc și mijlocaș dreapta și atacant, oriunde e nevoie de mine. E o schimbare importantă, dar mă voi acomoda repede. Motivația mea e să ajung la națională. Sunt pregătit pentru debutul în Conference League și sper să înscriu”, a declarat el.

Tot în meciul de diseară, care va avea loc la ora 21.30 și va fi transmis în direct la Antena 1, ar putea debuta și surpriza campaniei de transferuri a FCSB, Bogdan Rusu. Căpitanul ultimei clasate, CS Mioveni, acesta are 32 de ani, evoluează pe postul de atacant și a fost adus pentru 100.000 de euro pentru a aduce un plus ofensiv unei echipe care pare că marchează doar din greșeală. Chiar dacă Gigi Becali a anunțat luni că Rusu va fi titular în Slovacia, e greu de crezut că un jucător care în 80% din carieră a jucat în liga secundă și care a făcut doar două antrenamente cu echipa va fi aruncat în luptă din primul minut în cupele europene. Ar fi un pariu care ar putea să iasă, dar care are șanse mai mari să nu iasă și e de așteptat ca Nicolae Dică, în cazul în care va avea un cuvânt de spus în alcătuirea formației, să nu dorească să și-l asume.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net