Echipa vedetelor Hollywood a promovat, declanșând fiesta în fotbalul galez

Ultima actualizare:

Echipa de fotbal patronată de două nume mari de la Hollywood, Ryan Reynolds și Rob McElhenney, a promovat în Liga a IV-a din Marea Britanie, spre bucuria celor implicați. Cu o etapă înainte de finalul sezonului de National League, adică a cincea ligă din fotbalul britanic, Wrexham și-a asigurat matematic promovarea din postura de campioană, iar în orașul galez s-a declanșat imediat sărbătoarea.

Rob McElhenney și Ryan Reynolds (de la stânga la dreapta), în timpul fiestei (FOTO: Getty Images)
Rob McElhenney și Ryan Reynolds (de la stânga la dreapta), în timpul fiestei (FOTO: Getty Images)

Înființată în anul 1864, Wrexham a treia cea mai veche echipă de fotbal din întreaga lume și cea mai veche din Țara Galilor, iar ascensiunea ei este un eveniment notabil în istoria „sportului rege”. Deși, la început, localnicii erau sceptici cu privire la preluarea echipei de către vedetele de la Hollywood, cei doi au demonstrat de ce sunt în stare și au creat un nucleu stabil, formând un colectiv dornic să se afirme.

N-au mai jucat în Liga a IV-a de un deceniu și jumătate

În penultima etapă, formația patronată de cei doi actori a primit vizita celor de la Boreham Wood, reușind să se impună cu 3-1 și asigurându-și „biletul” pentru League Two, a patra ligă din fotbalul britanic.
Performanța echipei este una de răsunet, dat fiind faptul că Wrexham nu mai jucase în League Two, din 2008, așa încât în orașul galez s-a declanșat o sărbătoare mult-așteptată. Imediat după fluierul final al meciului, mii de fani au intrat pe gazon pentru a sărbători promovarea, în vreme ce actorii care patronează echipa au fost surprinși de camerele de filmat având lacrimi în ochi. 
Înaintea acestei etape, Wrexham era cu doar un punct peste Notts County și aveau nevoie de o victorie, în ultimele două etape, pentru a promova matematic. Cu 110 puncte acumulate, cu patru puncte peste formația secundă, Wrexham s-a calificat în a patra ligă și se anunță o candidată importantă în lupta pentru accederea în Liga a III-a din Marea Britanie.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net