Ei sunt fotbaliștii români a căror cotă s-a prăbușit în 2022

Finalul de an este întotdeauna cel mai potrivit pentru a face bilanțul în orice activitate. Nici cea fotbalistică nu face excepție. Click! vă va arăta cine au fost restanțierii din rândul fotbaliștilor români. Iată care este Top 10 al fotbaliștilor români care au suferit cele mai mari scăderi ale cotelor, conform site-ului transfermarkt.com.

Răzvan Marin a rămas cu o cotă de doar 8 milioane de euro (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Răzvan Marin a rămas cu o cotă de doar 8 milioane de euro (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Lider în acest top nedorit este Răzvan Marin. Actualul component al formației Empoli a pierdut nu mai puțin de 6,5 milioane de euro, ajungând acum să fie cotat la doar 8 milioane. Culmea este că, deși a pierdut aproape jumătate din valoarea sa estimată, el a rămas tot liderul fotbaliștilor români, ceea ce este destul de îngrijorător pentru fotbalul autohton.

Marin este urmat în topul în care nu ar vrea nimeni să se afle, de Alex Cicâldău. Un jucător care anul un an și puțin, când a fost transferat de la Universitatea Craiova la Galatasaray, părea a-și depune candidatura pentru ”postul” de lider al generației sale. Numai că prestațiile lui nu au convins, iar împrumutul în țările arabe, la Al-Ittihad, l-a trimis în ”lumea a doua” a fotbalului. Iar cota a coborât după el, mijlocașul pierzând 4 milioane de euro într-un an și ajungând acum la un total de 5 milioane.

Pe poziția a treia se află Dennis Man. Acesta a retrogradat cu Parma în liga secundă italiană și prestațiile sale sunt departe de ceea ce așteaptă de la ea fanii, dar și specialiștii. Drept urmare, a pierdut 3 milioane din cota avută, astfel că a ajuns la o cotă de 5 milioane de euro. Ajuns și el în Arabia, la echipa antrenată de Marius Șumudică, Al-Raed, Alex Mitriță s-a văzut și el cu cota aproape înjumătățită. Din cinci milioane de euro el a rămas cu doar 3, iar dacă ne gândim că la 31 ianuarie 2021 era cotat la 7 milioane de euro, vedem că prăbușirea e mare și constantă.

Plecările din Europa au dăunat cotelor jucătorilor

Urmează, pe pozițiile 5-8, un grup de jucători care au pierdut câte 1,5 milioane de euro din cotele lor. Nicușor Stanciu a fost ”penalizat” că a lăsat campionatul Cehiei pentru cel al Chinei, considerat mai slab valoric, dar probabil că după ce va cuceri titlul în țara asiatică, va reveni măcar la cota pe care a avut-o înainte. Acum s-a oprit la 5,5 milioane de euro. Valentin Mihăilă a ratat în prima parte a anului șansa acordată de Parma, care l-a împrumutat să joace la Atalanta, o echipă mult mai valoroasă. Numai că prestațiile nu au fost pe măsura așteptărilor, așa că el a ajuns la 4,5 milioane de euro. Ceilalți doi jucători care și-au pierdut câte 1,5 milioane de euro din cotă au fost coechipieri la FCSB până în vară: Florin Tănase și Florinel Coman. Primul plătește tribut plecării în Golf, unde joacă acum pentru Al-Jazira, iar cel de-al doilea prestațiilor slabe din acest an.

Topul este completat de Vlad Chiricheș și de Claudiu Keșeru. Fundașul în vârstă de 33 de ani a pierdut 1,2 milioane de euro, ajungând acum la 1,3, aproape o zecime din recordul personal, de 11 milioane de euro, atins în 2014. Keșeru, aflat la finalul carierei, a coborât pentru prima dată după zece ani sub un milion de euro. El a ajuns acum să valoreze 600.000 de euro, cu 900.000 mai puțin decât la începutul anului.

Top 10 pierderi de cotă în 2022

Nume     Sumă pierdută     Valoare actuală

1. R. Marin    6      8

2. Cicâldău    4      5

3. D. Man      3      5     

4. Mitriță       2      3

5. Stanciu      1,5  5,5

6. Mihăilă      1,5  4,5

7. Fl. Tănase 1,5  4

8. Fl. Coman 1,5  2,5

9. Chiricheș   1,2  1.3

10. Keșeru    0,9  0,6 

Notă: Sumele sunt în milioane de euro

Lukaku a pierdut 45 de milioane de euro

Cea mai mare scădere de cotă înregistrată de la 1 ianuarie până acum în fotbalul mondial îl are ca ”erou” pe atacantul belgian Lukaku. Acesta a pierdut nu mai puțin de 45 de milioane de euro, rămând cu ”doar” 55 de milioane de euro. Pe locul secund se află englezul lui United, Markus Rashford, care a pierdut 30 de milioane, fiind cotat acum la 55. Ultima treaptă a acestui podium nedorit e ocupată de coechipierul lui Lukaku de la Inter, olandezul Stefan de Vrij. El a pierdut 30 de milioane de euro, fiind estimat acum la doar 15.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net