FCSB pare decisă să piardă în Danemarca diseară

FCSB și CFR Cluj revin în această seară în febra cupelor europene. Ambele vor evolua în etapa a treia a Conference League, dar, cel puțin în cazul bucureștenilor, șansele de a le face fanilor o bucurie, sunt extrem de mici. Delegația „roș-albastră” a plecat fără 7 titulari în Danemarca, în ideea că așa clubul poate pregăti mai bine meciul cu Petrolul, de duminică.

Dawa și Octavian Popescu vor fi titulari diseară (FOTO: Sportpictures)
Dawa și Octavian Popescu vor fi titulari diseară (FOTO: Sportpictures)

Nicolae Dică este, măcar teoretic, un antrenor independent la FCSB, care nu e nevoit să facă tactica în urma ședinței tehnice susținute cu patronul FCSB, însă lucrurile nu stau chiar așa. Iar deplasarea din Danemarca o dovedește din plin. Pentru că atunci când șeful clubului îți face selecția lotului pe care vrei să-l deplasezi la un meci, atunci implicit se interpune și în planurile tale tactice. Concret, chiar dacă până mai anul trecut se plângea că doar FCSB contribuie la coeficientul de țară al fotbalului românesc și spunea că obținerea unui trofeu european este obiectivul pentru care se bate cu toți balaurii, acum Gigi Becali simte că îi fuge preșul de sub picioare în Superligă, acolo unde echipa lui e cea mai preferată adversară din campionat. Drept urmare, a ajuns la concluzia că nu-l interesează nici o reprezentare a României, că și-a luat banii din prezența în cupele europene și că poate să trimită rezervele pe teren în Conference League. Cum de fiecare dată repetă că ce spune el e lege la FCSB, ieri delegația care a plecat spre Danemarca, pentru meciul cu Silkeborg, programat la ora 19.45, nu a cuprins 7 nume importante. Dintre aceștia, 6 ar fi fost titulari indiscutabili, al șaptelea, Radunovic, fiind accidentat de 10 zile. Ceilalți 6 care au rămas acasă sunt: Florinel Coman, Andrea Compagno, Andrei Cordea, Malcom Edjouma, Joonas Tamm și Darius Olaru. Despre Omrani nu putea fi vorba să facă deplasarea, pentru că el nu a fost trecut pe lista de cupele europene.

Gigi Becali: ”Nu mai pot eu de România acum”

Absențele anunțate vor face ca jucători care au mai fost ținuți în lot doar pentru a ieși la număr sau pentru că nu i-a dorit nimeni împrumut, precum Dumiter sau Bouhenna, ar putea juca din primul minut în cupele europene!

Nu mai pot de România eu acum… mă interesează de România pe mine acum? Păi, dacă sunt român, trebuie să mă intereseze de România. Și ce am făcut cu coeficientul României? Nu mă interesează coeficientul României, ce pot să vă zic altceva? Nu că nu mă interesează, că sunt bani, dar numai că ce fac? Jucăm cu Petrolul. Păi, dacă ne bate Petrolul, la revedere cu play-off-ul. E și Sepsi… Petrolul face 20, noi rămânem cu 11. Ce facem? Vrem să jucăm în play-out? Păi, astăzi am început să mă gândesc măcar să prindem locul 7”, a declarat Gigi Becali pentru Digi Sport, conform prosport.ro. Partida cu Petrolul este programată duminică, la Ploiești, iar un eșec al bucureștenilor ar putea însemna ruperea lor de grupul primelor șase echipe, cu două etape înaintea finalului turului de campionat regulat.

Decizia lui Becali de a trimite echipa a doua pe teren în Danemarca a dus și la o schimbare de optică a trustului care are drepturile exclusive de televizare a Conference League în România. Dacă până acum anunțaseră că toate meciurile FCSB vor fi în direct pe Pro TV, acum decizia s-a schimbat, astfel că diseară partida va fi transmisă pe Pro Arena, de la ora 19.45.

CFR Cluj joacă în Cehia

Cu un singur punct adunat în primele două meciuri, CFR Cluj se pregătește de confruntarea cu cel mai dificil adversar din grupă, Slavia Praga. Partida e programată în Cehia, de la ora 22.00, urmând să fie transmisă în direct la Pro Arena. Dacă ar fi să judecăm după jocul prestat de clujeni în ultima perioadă, șansele de a se întoarce măcar cu o remiză din Cehia sunt destul de mici. În plus, dacă ne uităm pe cotele jucătorilor celor două echipe, cote publicate de transfermarkt.com, observăm că cehii au o valoare dublă față de români: 58,78 milioane de euro, contra 29,18 milioane echipa lui Dan Petrescu. Ultima confruntare dintre cele două formații a avut loc în urmă cu trei ani, atunci când Slavia, la care juca atunci și Nicușor Stanciu, a obținut două victorii cu 1-0, eliminând-o pe CFR din drumul spre grupele Ligii Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net