Fundașul Radu Drăguşin urmează să semneze cu Salernitana

Ultima actualizare:

Clubul Sampdoria i-a reziliat oficial contractul fundaşului Radu Drăguşin (19 ani), care fusese împrumutat de la Juventus. Bucureșteanul nu se va întoarce la Torino, urmând să meargă, tot sub formă de împrumut, la Salernitana, până la finalul sezonului.

Radu Drăgușin se desparte de Sampdoria
Radu Drăgușin se desparte de Sampdoria

Internaționalul român a jucat 15 meciuri pentru echipa din Genova, dintre care 13 în Serie A, în acest an competițional.

Salernitana ocupă locul 20 în clasament, cu 10 puncte din 22 de meciuri, la 8 puncte de Venezia, de pe locul 17, ultimul de menţinere în Serie A. Clubul din sudul Italiei a fost la un pas de a fi exclus din prima ligă, deoarece s-a dovedit a fi deţinut de Claudio Lotito, care este şi patronul grupării Lazio Roma, o dublă proprietate interzisă de regulamente. Salernitana a fost cumpărată, la finalul anului trecut, de omul de afaceri italian Danilo Iervolino şi a scăpat de excluderea din Serie A.

Radu Drăgușin a fost prezentat de Salernitana
Radu Drăgușin a fost prezentat de Salernitana

În vârstă de 43 de ani, originar din Napoli, oraş aflat la 55 de kilometri nord-vest de Salerno, noul proprietar al echipei este fondatorul unei universităţi deschise, Pegaso, cu peste 60 de centre în Italia. Acesta a promis că va face totul pentru a salva echipa de la retrogradare. "Întotdeauna am pus mare entuziasm în fiecare proiect pe care l-am realizat şi la fel se va întâmpla în acest proiect fotbalistic. Sunt îndrăgostit de Salerno, vreau să construiesc o relaţie strânsă cu oraşul. Mă voi concentra pe jucătorii tineri şi pe creşterea clubului", a declarat noul proprietar, după preluarea echipei.

Drăgușin a debutat la Juventus Torino în 2019
Drăgușin a debutat la Juventus Torino în 2019

Radu Drăgușin s-a născut în 3 februarie 2002, la București, într-o familie cu trecut sportiv. Mama lui, Svetlana Simion, a practicat baschetul, iar tatăl, Dan Drăgușin, a jucat volei, ambii evoluând și pentru echipele reprezentative. Atras spre fotbal de vărul său, Vlad Bărbulescu, tânărul a început să practice acest sport la 7 ani, la Sport Regal, fiind supervizat de antrenorul Iulian Stavrică.

În 2018, datorită calităților sale, Radu Drăgușin a avut oferte de a pleca la cluburi precum Paris Saint-Germain sau Atletico Madrid. În cele din urmă, a optat pentru Juventus, fiind transferat pentru 250 de mii de euros. În octombrie 2019, pe când avea 17 ani, a fost chemat de Maurizio Sarri să se antreneze cu prima echipă a ”Bătrânei Doamne”. Iar Andrea Pirlo l-a inclus în lot în noiembrie trecut.

În decembrie 2019, Drăgușin a debutat la cea mai titrată grupare din fotbalul italian. El a fost introdus pe teren în minutul 69 al meciului câștigat cu 3-0 în fața lui Dinamo Kiev, în etapa cu numărul 5 din faza grupelor ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor. Internaționalul român de tineret l-a înlocuit pe Merih Demiral.

Internațional U17, U19 și de tineret, Drăgușin s-a calificat cu echipa României la turneul final al Campionatului European U21 din 2021.

dragusin radu RPS9551 jpg

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net