Mbappe l-a depășit pe Messi. Atacantul lui PSG a fost votat ”Fotbalistul anului”

Ultima actualizare:

Organizată în Dubai, cea de-a 12-a ediţie a Globe Soccer Awards și-a desemnat laureații din 2021. Premiul cel mare acordat de Asociaţia Europeană a Agenţilor Jucătorilor de fotbal (EFAA) şi Asociaţia Cluburilor Europene de fotbal (ECA) i-a revenit francezului Kylian Mbappe.

Kylian Mbappe a fost declarat „Fotbalistului anului” la gala din Dubai (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe a fost declarat „Fotbalistului anului” la gala din Dubai (Foto: EPA-EFE)

Component al echipei Paris Saint-Germain, acesta i-a devansat pe argentinianul Lionel Messi (PSG), câștigătorul „Balonului de Aur” în 2021, și pe polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), declarat cel mai valoros atacant în ancheta publicației „France Football”. În Top 6 s-au mai situat portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United), egipteanul Mohamed Salah (FC Liverpool) şi francezul Karim Benzema (Real Madrid).

Socotit de mulți drept cel mai valoros fotbalist în ultimii doi ani, Lewandowski a primit Premiul ”Diego Armando Maradona”. Atacantul lui Bayern Munchen a fost astfel recompensat pentru cele 64 de goluri înscrise şi 10 pase decisive reușite în 2021.

Chelsea a fost declarată cea mai valoroasă echipă de fotbal din 2021

Printre premianți s-au numărat Gianluigi Donnarumma (PSG), care l-a devansat pe Thibaut Courtois în top-ul portarilor, și Leonardo Bonucci (Juve), care a primit trofeul pentru ”Fundaşul anului 2021”. De asemenea, Roberto Mancini a fost desemnat cel mai bun antrenor de fotbal al anului. Chelsea Londra a fost declarată cea mai valoroasă echipă de fotbal din 2021, iar Italia a primit titlul de reprezentativa anului.

La feminin, Alexia Putellas (FC Barcelona) a fost aleasă fotbalista anului, în timp ce formația catalană, câştigătoare a Ligii Campionilor, a fost desemnată cea mai valoroasă echipă feminină de fotbal din 2021.

Cristiano Ronaldo și Ronaldinho, premii pentru întreaga activitate

Nici Cristiano Ronaldo n-a plecat cu mâna goală de la gală. Laureat cu premiul cel mare în 2019, portughezul a primit trofeul "All-Time Scorer", fiind declarat cel mai important marcator din istoria fotbalului. De asemenea, brazilianul Ronaldinho a primit un premiu pentru întreaga carieră.

Kylian Mbappe. Foto: GettyImages
Kylian Mbappe. Foto: GettyImages

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net