Olimpiu Moruțan, pe urmele lui Mirel Rădoi în Emirate

Ultima actualizare:

Olimpiu Moruțan pare aproape să ia urma conaționalilor săi, care au lăsat în urmă fotbalul european pentru cel mult mai bănos. În vârstă de 22 de ani, mijlocașul legitimat la Galatasaray Istanbul nu se regăsește în organizarea formației turcești, însă are perspectivele unui transfer la Al Ain, care este lider în campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Moruțan are trei selecții în echipa națională (FOTO: Sportpictures)
Moruțan are trei selecții în echipa națională (FOTO: Sportpictures)

Olimpiu Moruțan are un contract valabil până în anul 2026 cu Galatasaray, însă faptul că „stă pe bară” ar putea accelera plecarea sa mult mai curând. Suma pe care Al Ain ar fi dispusă să o plătească pentru a-și asigura serviciile fotbalistului român se ridică la 10 milioane de euro, adică mai mult decât dublul valorii pe care i-o estimează Transfermarkt, 4,3 milioane de euro. Dacă această mutare s-ar concretiza, pentru Galatasaray Istanbul ar fi o adevărată afacere, dat fiind faptul că l-a achiziționat pe fotbalist pentru 3,5 milioane de euro de la FCSB.

Astfel, Moruțan ar merge pe calea deja bătătorită a altor fotbaliști români, care s-au angajat să evolueze în Emiratele Arabe Unite. Concret, rând pe rând, Viorel Moldovan, Ionuț Rada, Valentin Badea, Mirel Rădoi, Mihai Costea, Mihai Răduț și Adrian Ropotan au făcut trecerea în această parte a lumii. Întorcându-ne în trecut, cel care a fost deschizător de drumuri în ceea ce privește trecerea în fotbalul din Emiratele Arabe Unite a fost Viorel Moldovan, care a plecat sub formă de împrumut de la FC Nantes la Al Wahda. Pe atunci, avea 31 de ani și a evoluat la echipa din urmă vreme de doar câteva luni, din vara până în iarna anului 2003. Ceva mai târziu, Ionuț Rada, a lăsat Fcsb pentru Al Nasr, pe când avea 28 de ani. Precum în cazul precedent, Ionuț Rada nu și-a găsit locul acolo, plecând după jumătate de an. Apoi, Valentin Badea, la 29 de ani, lăsa FC Brașov pentru Al Ain, echipă la care nu avea să-l prindă nici măcar finele anului.

Mirel Rădoi a jucat patru ani în Emirate

Primul cel mai longeviv caz de fotbalist român care a luat calea Emiratelor Arabe Unite a fost al lui Mirel Rădoi – la 30 de ani, acesta a jucat la două echipe, Al Ain și Al Ahli, la care a petrecut, în total, patru ani, trecând apoi la fotbalul din Qatar, de unde avea să se și retragă. 

O altă siutație a fost cea a lui Mihai Costea, care a plecat de la FC Voluntari, pe când avea 28 de ani, schimbând în decursul a patru ani trei echipe - Ittihad Kalba, Fujairah SC și Al Arabi.

În vara lui 2016, atât Mihai Răduț (pe atunci, 26 de ani), cât și Adrian Ropotan (la vremea aceea, 30 de ani), plecau în Emiratele Arabe Unite. Cel dintâi a dat Pandurii Târgu Jiu pe Hatta Club, unde a rămas puțin peste jumătate de an, plecând apoi în fotbalul polonez. Cel de-al doilea a plecat tot de la formația românească și a ajuns la aceeași precum cazul anterior, doar că a rămas la Hatta Club mai bine de doi ani, apoi a revenit în țara natală.

Și, în cele din urmă, Florentin Matei a lăsat fotbalul croat, la 25 de ani, plecând la Ittihad Kalba pentru puțin peste jumătate de an, ulterior întorcându-se în România.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net