PSG „se destramă”? După Messi și Mbappé e pe picior de plecare

Echipa care domină, fără doar și poate, Ligue 1 trece printr-o serie de schimbări, vara aceasta. După ce Lionel Messi a anunțat că va lua calea spre Inter Miami, și Kylian Mbappé e pe picior de plecare de la Paris Saint-Germain.

Kylian Mbappé mai are, teoretic, un an de contract (FOTO: Getty Images)
Kylian Mbappé mai are, teoretic, un an de contract (FOTO: Getty Images)

Potrivit „L'Équipe”, fotbalistul de 24 de ani ar fi anunțat clubul că nu este interesat de o eventuală prelungire a înțelegerii, contractul actual expirând în vara lui 2024. În cazul în care jucătorul nu va fi de acord cu semnarea unei noi înțelegeri, clubul parizian e neputincios, prelungirea fiind posibilă numai cu acordul ambelor părți. 
În situația în care fotbalistul nu va dori să continue la campioana Franței, clubului nu-i rămâne altă variantă decât să-l vândă, în această vară, pentru a evita varianta în care ar pleca, în 2024, liber de contract. „Scrisoarea lui Mbappé a declanșat un veritabil cutremur în Qatar. Conducerea de la PSG a fost total surprinsă de decizia jucătorului. Acum, PSG vrea să arate o poziție de forță și sunt doar două variante: fie Mbappé își va prelungi contractul în această vară, fie va fi vândut, înainte de încheierea perioadei de transferuri din vară”, consemnează publicația franceză. 

Și-a îmbogățit palmaresul cu 13 trofee la PSG

Mbappé îmbracă tricoul lui PSG, din vara lui 2018, pe când clubul a plătit 180 de milioane lui AS Monaco pentru a-și asigura serviciile atacantului francez. Investiția a meritat din plin: numai în sezonul 2022/2023, Mbappé a înscris nu mai pu'in de 41 de goluri și a marcat decisiv de 10 ori în 43 de meciuri, regăsindu-se totodată pe lista favoriților pentru cucerirea Balonului de Aur. De-a lungul perioadei petrecute la PSG, Mbappé și-a trecut în palmares 13 trofee, dintre care cinci titluri de campion, trei Cupe, două Cupe ale Ligii și trei Supercupe ale Franței. În contextul plecării tot mai probabile, presa internațională remarcă un interes al lui Real Madrid, care caută un atacant, după ce Karim Benzema, în vârstă de 35 de ani, a ales să semneze o înțelegere cu Al-Ittihad, formația de pe „Santiago Bernabéu” nefiind la prima tentativă de „a-l curta” pe Mbappé.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net