Radu Ștefan se retrage la finalul sezonului. A jucat 15 ani la Lazio

Fundașul român are înaintea sa ultimul sezon în ipostaza de fotbalist, Ștefan Radu anunțând că se va retrage, la finele campionatului care stă să înceapă.

Radu Ștefan se află în cantonament cu Lazio (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Radu Ștefan se află în cantonament cu Lazio (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Jucătorul numără deja 14 ani în tricoul lui Lazio, echipă pentru care a devenit un simbol, fiind apreciat în fotbalul italian pentru dăruirea pe care a arătat-o mereu, indiferent de miza meciului. Iar perseverența nu s-a lăsat nerăsplătită, Ștefan Radu fiind o prezență constantă în primul 11 lazial și ridicând deasupra capului de câte trei ori și Cupa, și Supercupa Italiei.

La cei 35 de ani ai săi, Ștefan Radu s-a transferat la Lazio în 2008, de atunci și până astăzi duelându-se cu nume rezonante în lumea fotbalului mare, precum Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani, Francesco Totti sau Zlatan Ibrahimović. Iar cifrele fundașului sunt impresionante de-a dreptul: 423 de prezențe la Lazio, adică cele mai multe din istoria grupării! Ceea ce îndreptățește perspectiva ca, după retragere, românul să aibă asigurat un loc în organigrama clubului.   

”Vreau să mai câștig un trofeu cu Lazio”

Vă spun, în proporție de 99% mă voi retrage, la finalul acestui sezon. Încă e devreme, dar vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au dat posibilitatea să-mi termin cariera aici. Nu cred că sunt șanse ca eu să mai joc și în sezonul următor (n.r sezonul 2023/2024), am luat această decizie. Vreau să mă distrez în acest an și să câștig un trofeu alături de Lazio. La finalul sezonului, mă voi gândi la viitor, acum nu știu ce voi face după retragere. Am rămas cam singurul veteran de pe aici. Fanii echipei sunt extraordinari și vreau să-i mulțumesc președintelui Lotito pentru tot ce face aici. Clubul a crescut enorm”, a declarat Ştefan Radu pentru sslazio.it, unde a cunoscut nu doar cele mai bune perioade din cariera sa, ci și poate cele mai mari satisfacții în viața personală, în 2013 venind pe lume cei doi copii pe care îi are cu soția sa, Alexandra, gemenii Valdo Constantin și Alessia Maria.

Ștefan Radu n-a lipsit nici din calculele echipei naționale a României, însă a adunat doar 14 meciuri pentru tricolori, debutând în noiembrie 2006, sub comanda lui Victor Pițurcă. Apoi, după 2013, a refuzat vehement orice posibilă convocare, poate și pe fondul criticilor constante despre prima reprezentativă a țării și s-a concentrat pe echipa de club.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net