România, de trei ori mai bine cotată decât Muntenegru

Naționala României se pregătește de debutul în noua ediție a Ligii Națiunilor, cu Muntenegru. O competiție aparent fără importanță, dar care poate fi decisivă nu doar în ceea ce privește viitorul selecționerului Edi Iordănescu, dar și al primei reprezentative, care ar putea aduna puncte ce s-ar dovedi decisive în repartizarea în grupele pentru calificările la Euro.

Răzvan Marin e cel mai bine cotat jucător din naționala României (FOTO: Sportpictures)
Răzvan Marin e cel mai bine cotat jucător din naționala României (FOTO: Sportpictures)

Cu toți jucătorii convocați valizi, Edi Iordănescu speră ca echipa lui să obțină un rezultat pozitiv la Podgorica și să confirme astfel pronosticurile specialiștilor care, bazându-se pe valoarea jucătorilor estimată de site-ul transfermarkt.com, spun că tricolorii sunt favoriți. Dacă o luăm strict matematic, putem vedea că specialiștii de la site-ul amintit spun că valoarea românilor este de aproape trei ori mai mare decât cea a adversarilor din meciul de sâmbătă seară (ora 21.45, în direct la Prima TV). Concret, România are o valoare totală estimată de 84,6 milioane de euro, în timp ce adversarii din Liga Națiunilor , Muntenegru, totalizează 31,78 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător al nostru este, ca de obicei în ultimii ani, Răzvan Marin, mijlocașul care tocmai a retrogradat cu Cagliari în Serie B. El este evaluat la 14 milioane de euro, aproape de două ori mai mult decât liderul de valoare al muntenegrenilor, Adam Marusic. Jucătorul de la Lazio este evaluat la 7,5 milioane de euro, adică aceeași valoare pe care o are, în opinia specialiștilor amintiți, și Alexandru Cicâldău, al doilea român ca valoare din lotul selecționat acum de Edi Iordănescu. Lui i-a scăzut cu 500.000 de euro cota odată cu începerea verii, însă oricum rămâne unul dintre cei mai curtați jucători din lotul nostru. Dacă ar fi să ne luăm după presa din Italia, actualul jucător de la Galatarasay este dorit de Atalanta, formație care l-a monitorizat tot sezonul și care ar fi început deja negocierile cu omologii turci.

Avem 18 jucători cu cotă mai mare de un milion de euro

O mare diferență este și în ceea ce privește numărul jucătorilor cu o cotă mai mare de un milion de euro. Astfel, în timp ce delegația din Muntenegru are doar 6 fotbaliști care au trecut peste această ”graniță”, în lotul nostru e o adevărată inflație. Avem nu mai puțin de 18 jucători care sunt estimați la cifre cu 6 zerouri. Printre aceștia și mulți jucători din Liga 1, care îi au ca lideri pe căpitanul FCSB, Florin Tănase (cotat la 5,5 milioane de euro), pe compatriotul său Darius Olaru (4 milioane de euro) sau pe Andrei Burcă (3,7 milioane de euro), fundașul echipei care a cucerit pentru a cincea oară titlul național. De asemenea, pentru prima dată după mult timp avem principalii doi portari cotați la peste un milion de euro. Florin Niță are o cotă de 1,5 milioane de euro, iar Mihai Aioani de 1,2 milioane.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net