România, doar o remiză „albă” în meciul amical cu Bulgaria. Man, eroul negativ

Ultima actualizare:

Meciul amical dintre România și Bulgaria a arătat, mai curând, ca un antrenament - desfășurat, marți, pe Stadionul Steaua, duelul s-a încheiat la egalitate, 0-0. „Este un test util”, a comenta selecționerul Edi Iordănescu, punctând că, la EURO2024, țara noastră nu va fi la fel de periculoasă din punct de vedere ofensiv, precum la această întâlnire. 

Dennis Man (stânga) a ratat un penalty (FOTO: Sportpictures)
Dennis Man (stânga) a ratat un penalty (FOTO: Sportpictures)

„A fost un test util, am studiat, ştiam că ei pot pune în pericol adversarii care încearcă să controleze jocul. Ştiam că este o echipă arţăgoasă. Mi-aş fi dorit un alt ritm, altă intensitate, a fost şi o oboseală, asumată, ce-i drept... Am avut trei ocazii şi un penalty ratat. La EURO nu va fi aşa, acolo trebuie să fim eficienţi. Este un test şi trebuie tratat ca atare. De la joc la joc va fi mai bine, am încredere pentru primul meci cu Ucraina. Am schimbat de la un joc la altul şi, azi, am încercat. În linii mari ştim ce avem de făcut. E devreme să spunem care va fi primul 11 cu Ucraina, mai trebuie să analizăm, avem şi probleme medicale. Să nu uităm că mergem la European după mult timp, le cer fanilor să aibă încredere, dar şi răbdare”, a declarat Iordănescu.

Urmează testul cu Liechtenstein

Penalty-ul punctat și de selecționerul României a fost executat mai puțin inspirat de către Dennis Man, care a declarat: „Am încercat să dăm totul, să câştigăm, nu am reuşit, dar cred că ne-a prins bine acest joc. Am ratat un penalty, îmi pare rău, mâine este o nouă zi şi din nou la muncă. Dacă mă mai lasă băieţii, voi mai executa... Iniţial, trebuia să execute Răzvan, dar m-a lăsat pe mine, data viitoare va executa el. Suntem foarte uniţi, nerăbdători să mergem în Germania. Încerc să ajut echipa, să dau tot ce pot, acelaşi target îl voi avea şi la European”.
„A fost un test pentru noi, după o săptămână grea de antrenamente. A fost bine să ne vedem prima dată după câteva luni. Orice minut contează, asta ar fi plusul. La fotbal nu e ca la matematică, nu avem procente, mai avem o săptămână în ţară şi apoi cu gândul la European. Mai avem un test peste trei zile şl apoi concentrarea doar pe EURO2024! Suntem optimişti, pozitivi, abia aşteptăm săm mergem acolo. Energia este sută la sută îndreptată spre EURO 2024, vrem să ducem steagul cât mai sus. Vrem să reprezentăm România aşa cum merită, ăsta este gândul meu. Mental, doar la asta sunt concentrat”, a adăugat Ianis Hagi, intrat pe teren abia în repriza secundă. 
Naționala României mai are programată o întâlnire, în această săptămână de amicale, în vederea participării la EURO2024, cu Liechtenstein, pe 7 iunie, de la ora 21.00, tot pe Stadionul Steaua.
Reamintim că EURO2024 se va disputa între 14 iunie și 14 iulie, în Germania, iar naționala din România a fost repartizată în Grupa E a turneului, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. România va debuta pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
edi iordanescu sportpictures (3) webp
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Minge (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Edward Iordanescu (Facebook) jpg
edi iordanescu sportpictures (2) webp
image png
bucurie romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net