Seară plină de goluri în Liga Campionilor. Barcelona, aproape de eliminare

Ultima actualizare:

Cea de-a doua seară a etapei a patra din grupele Ligii Campionilor a fost una spectaculoasă, cele opt partide disputate însumând nu mai puțin de 36 de goluri. Unul dintre cele mai așteptate meciuri de miercuri, cel dintre FC Barcelona și Internazionale Milano, a fost unul extrem de disputat, niciuna dintre echipe nefiind dispusă să cedeze. Chiar dacă Inter i-a condus pe catalani de două ori, Barcelona s-a redresat de fiecare dată și, după fluierul final, tabela arăta 3-3.

FC Barcelona-Inter, unul dintre cele mai așteptate meciuri ale serii (FOTO: EPA)
FC Barcelona-Inter, unul dintre cele mai așteptate meciuri ale serii (FOTO: EPA)

Totuși, n-a fost suficient cât să asigure liniștea echipei de pe Camp Nou, aceasta fiind la un pas de eliminarea din cea mai tare competiție de fotbal intercluburi. Dacă acest lucru se va petrece, va fi o lovitură financiară pentru clubul catalan, presa spaniolă notând că ar putea pierde cel puțin 20 de milioane de euro. În acest moment, Barcelona mai are două meciuri de jucat și se află pe locul trei, cel care „retrogradează” în Liga Europa, la trei puncte distanță de poziția a doua, ocupată de Inter, care asigură continuitate în Liga Campionilor.

Pe de altă parte, cel mai categoric scor s-a petrecut în Marea Britanie, unde Glasgow Rangers a primit vizita lui Liverpool, „cormoranii” semnând un „recital” de goluri și învingând în deplasare cu 7-1. Formația lui Jürgen Klopp a mai reușit ceva incredibil, prin Mohamed Salah, care a consemnat cel mai rapid hat-trick din Liga Campionilor, „semnând” golurile din minutele 76, 80 și 81.

Mohamed Salah, direct în istoria Ligii Campionilor

Cu șase minute și 12 secunde, egipteanul a dat uitării recordul anterior, de opt minute, care i-a aparținut atacantului francez Bafétimbi Gomis, între timp plecat în fotbalul arab, în trecut autorul a trei goluri la meciul Dinamo Zagreb-Olympique Lyon, scor 1-7, din 7 decembrie 2011. Competiția are și un record pentru hat-trick-ul „perfect”, reușit în nouă minute și deținut de Mike Newell, care pe 6 decembrie 1995, la meciul Blackburn-Rosenborg, scor 4-1, înscria cu piciorul stâng, cu piciorul drept şi cu capul.

Totodată, fotbalul italian are de ce să fie mândru, SSC Napoli continuând misiunea din tur, când a învins Ajax Amsterdam cu 6-1, repetând victoria în manșa secundă, când s-a impus cu 4-2. De altfel, Napoli e lider în grupa sa, cu maximum de puncte, 12, peste Liverpool (9p), Ajax (3p) și Rangers (0p). Și România a avut partea ei de implicare, arbitrul István Kovács fluierând partida dintre Bayer Leverkusen-FC Porto, încheiată cu 3-0 pentru oaspeți și nelipsită de provocări - meciul a avut nu mai puțin de trei penaltiuri, dar și un gol anulat. 

Astfel, după meciurile de săptămâna aceasta, cinci echipe sunt deja calificate în optimile de finală ale Ligii Europa: Manchester City, Real Madrid, Napoli, Club Brugge și Bayern München.

Rezultatele de miercuri, din Liga Campionilor

Atlético Madrid - Club Brugge 0-0
SSC Napoli - Ajax Amsterdam 4-2
FC Barcelona - Internazionale Milano 3-3
Bayer Leverkusen - FC Porto 0-3
Viktoria Plzeň - Bayern München 2-4
Glasgow Rangers - Liverpool FC 1-7
Sporting Lisabona - Olympique Marseille 0-2
Tottenham Hotspur - Eintracht Frankfurt 3-2

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net