Situație inedită: milioane de britanici au semnat excluderea lui Haaland

Erling Haaland e de neoprit în campionatul englez și competițiile europene, spre deliciul unora și disperarea altora. Atacantul norvegian numără deja 19 goluri în doar 12 partide jucate în tricoul lui Manchester City în toate competițiile, de la începutul acestui sezon.

Erling Haaland are toate șansele să domine fotbalul mondial, în următorul deceniu (FOTO: EPA)
Erling Haaland are toate șansele să domine fotbalul mondial, în următorul deceniu (FOTO: EPA)

Ceea ce pentru suporterii „cetățeni” este o fericire și pentru oficialii clubului grupării pe Etihad Stadium un motiv numai bun să-și frece mâinile de bucurie pentru afacerea făcută, pentru susținătorii celorlalte echipe din campionatul englez e, mai curând, o frustrare crescândă. 

Peste două milioane de britanici au semnat o petiție, prin care solicită interzicerea atacantului în Premier League, în contextul în care legea din Marea Britanie prevede ca o petiție cu minimum 100.000 de semnatari să fie ulterior discutată de parlamentari. 
În pofida încercărilor numeroșilor oameni, Parlamentul britanic a decis că nu va pune în discuție dreptul al muncă în Anglia în cazul lui Erling Halland, motivând că există alte subiecte prioritare și necesare pentru a fi dezbătute în rândul lor.

Superlativ pe toate planurile

Cifrele spectaculoase care se leagă de Erling Haaland nu se opresc la ce se întâmplă pe teren. Oficial, salariul norvegianului la Manchester City se ridică la 21 de milioane de euro pe an, însă presa engleză susține că venitul fotbalistului ar fi mai mult decât dublu. Salariul cunoscut drept oficial nu este, însă, unic în fotbalul englez: coechipierul lui Erling Haaland, Kevin De Bruyne, figurează cu 22 de milioane de euro pe an.

Atacantul momentului în lume, la doar 22 de ani, a ajuns să semneze cu Manchester City, vara aceasta, după doi ani prolifici petrecuți la Borussia Dortmund, englezii achitând aproximativ 60 de milioane de euro grupării germane. Cariera fotbalistului a început în eșalonul secund norvegian, la Bryne FK, de unde s-a transferat la Molde FK, o altă echipă din țara sa, însă angrenată în prima divizie. Apoi, a făcut trecerea spre fotbalul mare, semnând cu Red Bull Salzburg, iar de aici până la Borussia Dortmund și, mai apoi, Manchester City a fost o chestiune de timp.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net