Tricoul lui Maradona, vândut pentru suma record de 9 milioane de dolari

Maradona stabilește recorduri și după moarte. Tricoul pe care l-a purtat în meciul din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986 cu Anglia, scor 2-1 pentru Argentina și în care sud-americanul a marcat un gol cu mâna, a fost vândut la licitație pentru suma de 9.284.536 de dolari! Acesta reprezintă un nou record pentru achiziționarea unui obiect din sport, după cum au anunțat cei de la Casa Sotheby’s, cea care a organizat licitația.

Tricoul lui Maradona a fost vândut la licitație (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Tricoul lui Maradona a fost vândut la licitație (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

“Tricoul purtat de Diego Maradona pentru “Mâna lui Dumnezeu” şi “Golul Secolului” la Cupa Mondială din 1986 tocmai ce a fost vândut online în schimbul sumei de 7.142.500 de lire sterline / 9.284.536 dolari – ceea ce reprezintă un nou record la licitaţie pentru orice obiect legat de sport”, a precizat Sotheby’s într-un comunicat. Precedentul record, de 5,6 milioane de dolari, a fost stabilit în 2019 la vânzarea unui tricou purtat de o legendă a baseballului, Babe Ruth, în anii 1920.

Licitația pentru tricoul lui Maradona a început la 20 aprilie

Tricoul lui Maradona a fost scos la licitaţie în data de 20 aprilie. Până miercuri, se înregistrase o singură ofertă, de aproximativ 5 milioane de dolari. Însă în ultimele minute ale licitaţiei situaţia s-a schimbat şi au apărut mai multe oferte, până s-a ajuns la suma de 9,28 milioane de dolari. Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Tricoul i-a aparţinut fostului mijlocaş al Angliei, Steve Hodge, care l-a primit la schimb cu al său, după meci, de la Maradona, după victoria Argentinei, cu scorul de 2-0. Hodge este jucătorul care a respins greşit mingea, înălţând-o, la faza în care Maradona a marcat cu mâna.

Momentul în care Maradona a marcat cu mâna contra Angliei (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Momentul în care Maradona a marcat cu mâna contra Angliei (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

A fost prima dată când tricoul lui Maradona a fost scos pe piaţă, el fiind expus anterior la Muzeul Naţional al Fotbalului din Manchester. ”Sunt mândrul proprietar al acestui articol de peste 35 de ani, de când eu şi Diego am făcut schimb de tricouri în tunelul de la vestiare după faimosul meci. A fost un privilegiu absolut să fi jucat împotriva unuia dintre cei mai mari şi mai magnifici jucători de fotbal din toate timpurile. Tricoul Mâna lui Dumnezeu are o semnificaţie culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul Argentinei şi pentru poporul Angliei şi sunt sigur că noul proprietar va fi enorm de mândru să deţină cel mai emblematic tricou de fotbal din lume”, spunea fostul fotbalist Steve Hodge înainte de licitație.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net