Câştigători Premiile Oscar 2016: Un român, pe lista câștigătorilor

Ultima actualizare:
Levente Molnár este actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca
Levente Molnár este actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Câștigători premiile Oscar 2016 | Drama maghiară „Fiul lui Saul”, în care evoluează și românul Levente Molnar, a câștigat premiul Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”. Pelicula a fost deosebit de apreciată. S-a impus la Cannes în 2015 și a cucerit și un Glob de Aur la începutul acestui an.

„Fiul lui Saul” era cât pe ce să nu se afle pe lista nominalizărilor la premiile Oscar. Filmul nu s-a regăsit, inițial, pe lista celor șase variante pentru lista scurtă și a fost adăugat pe o listă de rezervă întocmită de Comitetul Executiv. Acest procedeu a apărut în urmă cu câțiva ani pentru a se evita situațiile stânjenitoare în care filme de valoare ar fi fost omise.


    Levente Molnár este actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-NapocaFoto: Getty
Levente Molnár este actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-NapocaFoto: Getty

Acțiunea filmului se petrece în timpul Holocaustului și prezintă trăirile unui prizonier de la Auschwitz care trebuie să-i ajute pe naziști la crematoriu cu căratul trupurilor neînsuflețite care urmau să fie incinerate. Saul (rol interpretat de Geza Rohrig) descoperă printre cadavre un băiețel care se zbătea între viață și moarte: era chiar fiul său. Și pe care nu a reușit să îl salveze. Levente Molnár, îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare

Născut la Baia Mare și stabilit în Cluj Napoca și la Londra, Levente Molnar a absolvit Universitatea Babes Bolyai și este membru al Teatrului Maghiar din Cluj. Vorbește fluent maghiara, româna, engleza și germana.

image
image
image
image
image
image
image png
dorian popa hp jpg
image png
colaj gina pistol  irina fodor png
iulia albu si mike instagram jpg
banner oana moșneagu vlad gherman png
banner gabriela cristea png
FotoJet (6) jpg