Cele mai vizitate târguri de Crăciun din lume

Ultima actualizare:

    Târgul de Craciun de la Viena se umple de oameni în perioada sărbătorilorfoto: arhiva personală
Târgul de Craciun de la Viena se umple de oameni în perioada sărbătorilorfoto: arhiva personală

În fiecare an, marile târguri de Crăciun din oraşele europene îşi aşteaptă vizitatorii. În pieţele luminate feeric apar căsuţele de lemn de unde vine miros de scorţişoară şi de turtă dulce.

Ornamentele pentru brad strălucesc ademenitor, iar oamenii forfotesc în căutarea cadoului perfect pentru cei dragi. Şi voi puteţi intra în atmosfera magică a Crăciunului, dacă veţi vizita Praga, Viena sau Budapesta în această perioadă. Preţurile sunt accesibile, iar amintirile de acolo sunt de nepreţuit.

''Viena este o destinaţie de Crăciun foarte solicitată, pieţele de Crăciun având tradiţii de peste 100 de ani. Tot centrul Vienei este cuprins de spiritul Crăciunului. Se decorează cu beculeţe, cu ornamente. Sunt mai multe pieţe de Crăciun, cea mai importantă fiind din piaţa Primăriei. Acolo sunt amplasate peste 150 de standuri special amenajate. Nu se poate să plecaţi cu mâna goală. Fie găsiţi un suvenir, fie ornamente pentru bradul de Crăciun, ori cadoul perfect pentru cei dragi. De la târgul tradiţional de pe Freyung, ce datează încă din 1772, puteţi cumpăra obiecte din sticlă şi ceramică'', a precizat Răzvan Scăeşteanu, PR agenţie de turism, pentru emisiunea Focus Magazin, de la Prima Tv.

Ce mai! Dacă alegeţi să petreceţi câteva zile în capitala Austriei, cu siguranţă veţi simţi atmosfera magică a Crăciunului. Preţurile încep de la 230 de euro, appx, de persoană, cu zbor inclus, dar fără taxe de aeroport. Trei nopţi.

Cabane din lemn decorate ca-n poveşti vă aşteaptă şi la Budapesta. Oraşul este decorat cu mii de beculeţe, iar mirosul de kurtocs kalacs, vin fiert şi turtă dulce te ademeneşte. Şi aici găsiţi decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă.

''Mai sunt oferte foarte frumoase de Crăciun în Praga sau Budapesta. Oraşe mai apropiate. De exemplu, la Budapesta, tarifele încep de la 100 şi ceva de euro, dar transport cu autocarul'', a mai conchis Răzvan Scăeşteanu.

Sau poate vreţi să mergeţi la Praga! Pe lângă standurile comerciale înţesate cu suveniruri, puteţi găsi produse de patiserie, castane prăjite şi vin fiert. Centrul oraşului e luminat de peste 2000 de beculeţe, iar colinde răsună de peste tot: ''La Praga, preţurile pornesc de la 200 de euro cu avion inclus, două sau trei nopţi de cazare.''

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
banner înviere png
Ziua memorabilă a început cu formarea celor două echipe, a Curajoșilor și a Iepurașilor Sălbatici
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image
actualitate.net
image
actualitate.net