Este «Zâna» reciclării! Cum salvează Andreea Marin natura

Ultima actualizare:

    Andreea Marin (40 de ani)foto: Arhiva Personală
Andreea Marin (40 de ani)foto: Arhiva Personală

Andreea Marin este de acum soldat, însă nu orice soldat, ci unul verde care luptă pentru mediul înconjurător. Vedeta a decis să folosească puterea exemplului pentru a încuraja românii să colecteze deşeurile selectiv. Vedeta a decis să folosească puterea exemplului pentru a încuraja românii să colecteze deşeurile selectiv.

Îmbrăcată într-o salopetă verde, Andreea Marin a ridicat personal deşeurile atent selectate de către o tanară, acestea urmând să meargă direct şi sigur spre fabricile de reciclare din ţară.

„Păi am strâns nişte pet-uti, nişte doze de aluminiu, sticlă, electronice. Şi în loc să le arunc la ghenă am zis că mai bine le strâng laolaltă”, a mărturisit tânăra.

Cunoscută ca o fire foarte activă din punct de vedere social, Andreea a vorbit despre acestă preocupare care ar trebui cât mai rapid să devină o prioritate pentru toţi românii: „Pământul ăsta are resurse limitate şi noi nu realizăm ca oameni că pentru orice lucru, realiyarea unei cani, unei sticle, sacrificăm ceva din natură. De exemplu pentru a face o tonă de ziare, sacrificăm până la 24 de copaci viguroşi. Îmi doresc ca om cu om să înţelegem cât e de important să înţelegem să hrănim şi noi la rândul nostru natura care ne hraneste si care are grija de noi”, a declarat vedeta.

Şi nu doar adulţii sunt încurajaţi să recicleze, ci şi cei mici. Andreea Marin a iniţiat deja un proiect de colectare a deşeurilor chiar în şcoala unde fiica ei învaţă: „Copiii vin în fiecare vineri cu sacii puşi la dispoziţie de către noi. Saci foarte drăguţ coloraţi și pe care sunt toate indicaţiile în care pot recicla ceea ce au în gospodărie, de la baterii până la hârtie, pet-uri şi aşa mai departe”, a mai explicat „Zâna”.

Deşi spune că dintotdeauna a iubit şi a protejat natura, vedeta a mărturisit că cea care i-a insuflat această pasiune pentru verde şi un mod de viaţă cât mai sănătos este chiar fiica ei, Violeta: „A venit de la şcoală cu nişte idei foarte bune şi ea m-a forţat cumva să fac lucrurile bine. Am început din gospodăria proprie să fac lucrurile mai bine. La noi acasă nimic nu se aruncă. Tot ce putem recicla, că-i vorba de hârtie, sticlă, pet-uri şi plastic în general, toate lucrurile astea sunt puse în saci şi o dată pe săptămână sau de două ori pe săptămână mergem la statii, avem una chiar aproape de casa, in parcarea unui supermarket”.

Andreea Marin consideră tirerea deşeurilor este un obicei firesc la care bucureştenii nu ar trebui să renunţe: „Cineva vine cu o maşină la tine acasă şi îţi ridică deşeurile, gratuit. 00.08.06 MUSCA 00.08.11 Şi când spun staţie inteligentă vorbesc de o staţie computerizată, nu pur şi simplu de nişte cutii mari în care tu trebuie să arunci fără să ai siguranţa că deşeurile duse de tine acolo nu ajung cumva la gropile de gunoi. De fapt e o luptă împotriva gropilor de gunoi care sufocă această planetă şi care sunt pur şi simplu otravă pentru pământul pe care trăim”.

Andreea Marin, în platoul Focus Magazin

Andreea Marin a fost prezentă și în platoul emisiunii Focus Magazin, unde a vorbit despre proiectul prin care încearcă să salveze natura, dar și despre motivul înduioșător pentru care a renunțat la centimetri buni din lungimea podoabei ei capilare.

„În acest moment în peste 30 de orașe există stații de colectare selectivă, de reciclare, inteligente. Sunt computerizate, lucrurile sunt făcute după norme de igienă așa cum ar trebui să fie. Deci nu mai avem la dispoziție doar acele tomberoane în care aruncam deșeurile. Chiar dacă le selectam noi acasă, n-aveam siguranța că nu ajung cumva la gropile de gunoi care sufocă pământul pur și simplu. În momentul acesta, în parcările marilor supermarketuri din aceste peste 30 de orașe, care vor deveni mult mai multe la sfârșitul anului, găsiti stațiile de selectare, de primire a deșeurilor și există o aplicație pe care o puteți descărca din acest moment (...). Acolo găsiți și butonul-minune care cheamă colectarea la tine acasă, ești sunat imediat, se stabilește când vine mașina gratuit să colecteze deșeurile de la tine de acasă”, a mărturisit ea, foarte de mândră de campanie de recilcare la care lucrează.

Iar Andreea pune foarte mult suflet în ceea ce face. Mai mult, frumoasa vedetă a vrut neapărat să ridice și România la standardele pe care le-a văzut în alte țări în ceea ce privește protejarea naturii: „E un moment pe care eu îl aștept de multă vreme pentru că atunci când ai ocazia să călătorești, să vezi cum se trăiește civilizat, cum aceste lucruri pe care noi nu le mai folosim în gospodăria noastră pot fi transformate și se pot întoarce în economie, practic nu sunt pierdute, pentru că în momentul în care noi aruncăm sticlă, hârtie, carton, peturi, plastic, orice tip, doze de aluminiu, ele devin gunoi, deci zero valoare. În momentul acesta, tu te duci cu ele la cea mai apropiată stație de lângă casa ta (...) și primești în schimb un voucher de reducere la cumpărături, ești și recompensat pentru asta. Iar în aplicație e vorba de concursuri serioase și de titluri, pornești de la soldatul verde și poți ajunge la super-eroul verde, poți câștiga chiar și o mașină, biciclete și așa mai departe”, a mai explicat ea.

Cât despre noua ei tunsoare, Andreea nu consideră că ceea ce a făcut este extraordinar, însă se bucură de faptul că poate ajuta o femeie care are nevoie de acei câțiva centrimetri de păr mai mult decât ea: „E un gest minor până la urmă, am tăiat o parte din păr, care va crește, va fi acolo la locul lui în scurt timp, care va folosi la realizarea unei peruci pentru o doamnă sau o domnișoară ce a trecut prin experiența aceasta traumatizantă a cancerului la sân și după operație sau după chimioterapie și-a pierdut podoaba capilară. Știm bine că e o legătură între pierderea podoabei capilare și sentimentul de pierdere a feminității”, a povestit vedeta. Și se pare că noua tunsoare i-a adus amintiri plăcute despre o altă perioadă în care a mai fost tunsă scurt: „Eram însărcinată, se leagă de o perioadă frumoasă din viața mea”.

Totuși, dacă Tuncay a avut o reacție bună la noua coafură a soției lui, fiica Andreei nu i-a împărtășit opinia: „Am avut o surpriză. Aseară când am ajuns acasă și i-am întâlnit pe cei dragi, soțul meu a fost plăcut surprins, iar fiica mea, total dezamăgită, pentru că părul lung înseamnă să fii femeie în viziunea unei fetițe. Până seara, însă, și-a schimbat opțiunea, pentru că întrebarea ei când a mers la culcare a fost: «Mami, nu prea-mi place, dar aș putea și eu să mă tund ca tine?». N-am încurajat-o, pentru că ne-am chinuit mult să-l lăsăm să crească, însă cred că o să-i spun motivația. Am făcut lucrul ăsta cu o motivație de suflet, care înseamnă solidaritate și omenie în același timp și cred că o să-i povestesc despre treaba asta”, a mai zis „Zâna”.

Andreea are foarte multe proiecte umanitare. De la reciclare la marșuri în onoarea victimelor cancerului la sân, vedeta nu se dă în lături de la nimic. Totuși, chiar dacă vrea să ajute, atunci când simte că este prea mult, se retrage: „Nu mă obligă nimeni. Atunci când nu mai pot, și se întâmplă, sunt momente în care, pur și simplu, spun nu. Am învățat să spun și nu, pentru că dacă nu știi când să te oprești, faci lucrurile multe, dar proaste, nu le faci așa cum se cuvine. Am învățat lecția asta și am deja 41 de ani, am avut timp să le învăț”, a explicat ea.

Chiar dacă îi pasă foarte mult de cei loviți de soartă, Andreea se gândește fără încetare la familia ei, pe care o pune mai presus de orice:„În ultimii doi ani cel puțin am învățat să spun și nu pentru că îmi era rușine cumva să refuz tot felul de propuneri frumoase până la urmă. Acum am învățat că fiecare om are și limite, are și nevoile lui, că familia lui are nevoie de omul acela. Copilul tău are nevoie de prezența ta, nu doar de ideea că mama e pe undeva pe acolo și vine târziu seara pe acasă”, a mai povestit vedeta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net