EUROVISION 2012: Mandinga s-a calificat în finala din 26 mai


    Transmisiunea semifinalei Eurovision  începe la 21.50, la TVR 1.  România intră în concurs cu numărul 6
Transmisiunea semifinalei Eurovision începe la 21.50, la TVR 1. România intră în concurs cu numărul 6

Componenţii trupei Mandinga au calificat România în finala din 26 mai. Ţara noastră a fost prima anunţată de prezentatori, iar Costi Ioniţă a sărit în sus de bucurie la aflarea veştii.

Ora 23:51 Costi Ioniţă, compozitorul piesei "Zaleilah", este în delir şi îi îmbrăţişează pe membrii trupei Mandinga

Ora 23:50 Cele 10 ţări calificate sunt, în ordine aleatorie: România, Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia şi Irlanda.

ORA 23:37 Stop vot! Fiecare ţară trimite acum rezultatul voturilor, iar pe scenă urcă o formaţie din Azerbaidjan.

Ora 23:31 Se votează 10 melodii, care vor intra în finală. Pentru a treia oară, se prezintă cele 18 piese interpretate în această seară de fiecare ţară participantă.

Ora 23: 16 Ultima piesă interpretată în semifinala din astăzi aduce pe scenă Irlanda, ce are acelaşi interpret pe care l-a avut şi anul trecut, fapt mai puţin întâlnit la Eurovision. În coregrafie se folosesc duşuri, ce răcoresc cântăreţii după emoţiile intrării de scenă.

Ora 23:12 Vecinii noştri din Moldova vin cu o melodie veselă, cu influenţe lăutăreşti, numele acesteia spunând, de altfel, totul despre tematica aleasă: "Lăutar".

Ora 23:08 Reprezentanţii Austriei au rămas în memoria publicului după ce, la preselecţii,au venit pe scenă cu un tractor, la care au renunţat însă pentru concursul din această seară. Melodia lor, "Woki Mit Deim Popo", se traduce în română "mişcă-ţi fundul" şi elogiază, în versuri, această parte a organismului.

Ora 23:04 Pe scenă intră Ungaria, care vine cu un stil propriu, curat, artiştii declarând în culise că nu doresc să folosească efecte pirotehnice sau alte tehnici moderne menite să atragă atenţia de la calităţile vocale.

Ora 23:00 Bunicuţele care reprezintă Rusia vin pe scenă cu un cuptor pe vatră. Publicul este extaziat, în milocul piesei una dintre cântăreţe scoate din vatră un platou de prăjituri.

Ora 22:57 Urmează Danemarca, cu o coregrafie simplă şi cu o melodie pop.

Ora 22:52 Reprezentanta Cipru a debutat în muzică la vârstă la vârsta de 16 ani, având acum 18. Coregrafia este una impecabilă, deşi gurile rele spun că interpreta a cam exagerat cu maşinile de făcut vânt pe care le-a cerut pe scenă. S-a dovedit însă că nu a fost aşa, deoarece acestea s-au folosit foarte puţin, spre finalul melodiei.

Ora 22:46 Israel evoluează pe scenă, urmaţi de reprezentanţii San Marino. Aceştia din urmă cântă despre reţelele de socializare de pe internet, având în show-ul lor şi un laptop, pe care solista îl foloseste în coregrafie.

Ora 22:40 Reprezentanta Finlandei cântă o piesă în suedeză, prin care exprimă legătura indestructibilă dintre mamă şi copilul ei.

Ora 22:37 Belgia interpretează o melodie lentă, având o apariţie serafică, curată.

Ora 22:33 Elveţia, prin reprezentantul Sinplus, cântă o melodie cu influenţe rock, "Unbreakable", care este îndelung aplaudată de public.

Ora 22:30 Trupa românească Mandinga evoluează pe scenă, emoţiile Elenei fiind vizibile în vocea tremurândă. Solista a avut mici probleme cu casca, dar din fericire acest lucru nu a afectat spectacolul scenic.

Ora 22:21 Albania intră în scenă cu o melodie foarte tristă, "Suus", dar care cere calităţi vocale extraordinare. Concurenta a cerut să cânte acapella, fără backing vocal şi fără instrumente, tehnică mai puţin întâlnită pentru un concurs de acest gen.

Ora 22:17 Letonia intră pe scenă, interpretând o melodie care spune povestea unei tinere ce visează să ajungă superstar, "Neer Forget"

Ora 22:07 Numărul 3 în concurs, Grecia, ridică publicul în picioare cu melodia Aphrodisiac. Înainte de intrarea pe scenă, grecii au declarat că speră să se claseze măcar printre primele 10 locuri din concurs.

Ora 22:06 Pe scenă evoluează concurenţii din Muntenegru, urmaţi de Islanda.

Ora 22:02 Prezentatorii salută publicul în mai multe limbi, printre care franceză, engleză şi azera. Concursul începe în uralele celor 25.000 de spectatori prezenţi.

Ora 22:00 Elena de la Mandinga aşteaptă emoţionată să urce pe scenă. "Sper să fiţi mulţumiţi de noi! Toate telefoanele să apeleze la noi", a spus ea.

Reprezentanta României, va intra în concurs cu numărul 6, pentru a se lupta pentru un loc în marea finală ce va avea loc pe 26 mai, la Baku, în Azerbaidjan.

Marţi seară, reprezentanţii a 18 ţări se vor lupta în prima semifinală pentru cele 10 locuri disponibile către finala din 26 mai. Cei 18 concurenţi, în ordinea de concurs, sunt:

Muntenegru: Rambo Amadeus - "Euro Neuro"

Islanda: Greta Salóme & Jónsi - "Never Forget"

Grecia: Eleftheria Eleftheriou - "Aphrodisiac"

Letonia: Anmary - "Beautiful Song"

Albania: Rona Nishliu - "Suus"

România: Mandinga - "Zaleilah"

Elveţia: Sinplus - "Unbreakable"

Belgia: Iris - "Would You"

Finlanda: Pernilla - "När Jag Blundar"

Israel: Izabo - "Time"

San Marino: Valentina Monetta - "The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)"

Cipru: Ivi Adamou - "La La Love"

Danemarca: Soluna Samay - "Should've Known Better"

Rusia: Buranovskiye Babushki - "Party For Everybody"

Ungaria: Compact Disco - "Sound Of Our Hearts"

Austria: Trackshittaz - "Woki Mit Deim Popo

Moldova: Pasha Parfeny - "Lăutar"

Irlanda: Jedward - "Waterline"

Televiziunea Română va transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional toate cele trei competiţii Eurovision, cu începere de la ora 22.00 - pe 22 mai, la prima semifinală (în care românii vor putea vota, dar nu pentru Mandinga), pe 24 mai, la a doua semifinală (în care România nu are drept de vot), şi pe 26 mai, la finala Eurovision, în care toate ţările participante la concurs vor avea drept de vot, indiferent dacă s-au calificat sau nu.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
Jorge la Survivor (1) jpg
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose png
adriana bahmuteanu
simona musca 1 jpg
baza keanu reeves (gettyimages) jpg
165683789 317218509797000 3646891836978636971 n jpg
312433678 1116697535682926 7196643529606951916 n jpg