«Focus» în vacanță! Dana Săvuică vă arată Sri Lanka și Maldive

Ultima actualizare:

    Dana Săvuică (45 de ani)foto: Arhiva Personală
Dana Săvuică (45 de ani)foto: Arhiva Personală

Chiar dacă se aproprie revelionul, nu toată lumea iubește zăpada și frigul care vin la pachetul cu anotimul de iarnă. Așa se face că mulți români se orientează către destinații exotice. Iată ce spun vedetele despre cele mai memorabile călătorii ale lor.

„Plaje aurii, temple budiste, vegetaţie luxuriantă şi oameni primitori. Asta veţi descoperi dacă vizitaţi Sri Lanka, "Lacrima Indiei". Dana Săvuică vrea să strângă 20 de pasionaţi de călătorii şi să le arate frumuseţea «Insulei Paradisului» şi a «Maldivelor». Va fi ghid de turism şi va bifa cele mai importante obiective turistice din cele două destinaţii”, a explicat Daniela Istrate, reporteră Focus Magazin, emisiune difuzată de luni până sâmbătă, de la ora 19.30, la Prima TV.

Pasionată de călătorii, Dana Săvuică a pus la cale cu ajutorul unei agenţii de turism un proiect ambiţios. Pentru prima oară va fi ghid de turism în ţara în care a copilărit, Sri Lanka, dar şi în Maldive.

„Eu am stat vreo cinci ani în Sri Lanka în perioada în care tata a fost ambasador acolo şi deşi Maldivele sunt cam la o oră de Sri Lanka...nu le-am vizitat niciodată”, a mărturisit Dana.

Excursia nu e pentru oamenii comozi. Aşadar, luaţi-vă bagaje pe care să le manevraţi uşor, pentru că veţi schimba hoteluri şi veţi vizita tot felul de obiective turistice. Dana va arăta celor 20 de doritori care vor să descopere "Lacrima Indiei" locuri de vis. Şi ca un făcut, pe 23 ianuarie, Dana Săvuică îşi va serba şi ziua de naştere. Aşa că speră să prindă o zi pe o plajă aurie la Oceanul Indian.

„Bifăm absolut ..aproape toate obiectivele turistice, cele mai frumoase locuri din Sri Lanka le bifăm în acele 15 zile. Ultimele patru zile le petrecem în Maldive într-un resort, spa, de cinci stele”, a explicat vedeta.

Perioada aleasă pentru călătorie, 22 ianuarie 2016-5 februarie 2016 este perfectă. Ţineţi cont că este o ţară ecuatorială, aşa că luaţi-vă haine comode şi subţiri: „Pachetul costă 2950 de euro. În aceşti bani, practic, ai toate cele 15 zile asigurate, bilet dus- întors cu avionul. Tot ce înseamnă obiective turistice, bilete de intrare, ghizi locali, hotelurile la care se stă. Tot, tot. Mic dejun inclus, în anumite locuri avem şi cină şi prânzul asigurat

Make-up artistul Mirela Vescan şi-a dorit foarte mult să ajungă în Sri Lanka. O cunoştea doar din cărţile de călătorii şi din documentare. Dana Săvuică i-a dat imboldul de a pleca acolo şi de a descoperi "Insula Paradisului". Zis şi făcut, în urmă cu doi ani şi-a văzut visul împlinit. În 11 zile a fost fascinată de frumuseţea, de tradiţiile şi de cultura locală. „Cel mai frumos a fost un safari şi am văzut în propriul lor habitat elefanţi, crocodili, porci mistreţi, am pândit nişte feline, nu am reuşit să le vedem, am văzut maimuţe, păsări”, a povestit make-up artistul. „Una e să deschizi uşa şi să vezi atâta un şopârloi, un lizard, un animal în faţa uşii, alta e să mergi pe drum şi să treci pe lângă un elefant”, a mai relatat.

Şi artistul Sorin Brotnei a ajuns în Sri Lanka, unde a susţinut un concert cu trupa Akcent, chiar în capitală, Colombo. Nu au stat decât 3 zile, dar au apucat să ia pulsul oraşului. S-a bucurat de ospitalitatea localnicilor, de bunătăţile culinare şi a plecat cu bagajul plin de cumpărături. „Ei mănâncă foarte condimentat. Nu neapărat picant, cât condimentat. Şi la un moment dat făceau mişto de noi. Spuneau... noi punem sare, piper, poate boia ..şi spuneau că mâncarea noastră nu are gust”, a explicat cântărețul. „A fost locul din care am venit cu un bagaj extra. Lucru care nu mi s-a întâmplat în nicio ţară în lumea asta. Am venit cu nişte cutii din lemn superbe. Mi-am luat un ceainic cu două căni, ceaiuri multe, nişte chestii din argint pentru ţinut ceaiul în ele, argintate, nu din argint. A fost o experienţă faină şi oricine are ocazia să facă chestia asta, o recomand cu mare căldură”, a mai relatat Sorin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net