Tochitură moldovenească "a la Vasile Calofir"
Nu este bucătar de profesie, dar se descurcă foarte bine la tigaie. A dovedit-o din plin actorul Vasile Calofir, în cadrul emisiunii "Focus Magazin", de la Prima TV, unde a gătit o tochitură moldovenească.
Vasile Calofir e un profesor bun pentru cei care nu se pricep la bucătărit. El poate, cu uşurinţă, să-şi deschidă pe viitor un restaurant.
Pentru tochitura moldovenească avem nevoide de următoarele ingrediente:
- 2 cârnaţi
- 200 de grame de pulpă de porc
- 200 de grame de piept de pui
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei iute
- 3 roşii
- sare
- piper
- ulei
- apă
Actorul trebuie să taie carnea în cubuleţe, în timp ce reporterii emisiunii îl ajută să taie roşiile, căţeii de usturoi, ceapa şi ardeiul iute. Ceapa tăiată julien şi roşiile se pun la fiert.
"Am pus la fiert, atât am avut noi, v-am spus o tochitură se face cu ce găseşti în bucătărie....e minunăţie", a spus Vasile Calofir.
Se scurg roşiile şi ceapa fierte, iar mai apoi se pune sosul din făină, în tigaie, peste carne! Se adaugă apă peste toate ingredientele, se lasă la fier până ce sosul se îngroaşă, iar carnea devine fragedă.