Actorul care-l joacă pe Sherlock Holmes, înrudit cu scriitorul care a creat personajul

Ultima actualizare:

    Benedict Cumberbatch este înrudit cu scriitorul Sir Arthur Conan DoyleFoto: Getty
Benedict Cumberbatch este înrudit cu scriitorul Sir Arthur Conan DoyleFoto: Getty

A fascinat cu prezența sa scenică fani din multe state. A interpretat numeroase roluri, dar de departe, cel care l-a consacrat a fost rolul lui Sherlock Holmes din serialul britanic „Sherlock”. Recent, un studiu genealogic al familiei sale, arată că actorul este înrudit cu scriitorul Arthur Conan Doyle, creatorul celebrului personaj.

Benedict Cumberbatch (40 de ani) și scriitorul Sir Arthur Conan Doyle, care a murit în 1930 sunt veri de gradul al 16-lea, precizează The Independent. Strămoșul lor comun se pare că este John de Gaunt, Duce de Lancaster, al patrulea fiu al Regelui Edward al III-lea și tatăl lui Henry al IV-lea. John de Gaunt a murit în 1399 și a fost cel de-al 15-lea străbunic al lui Doyle și al 17-lea străbunic al actorului Benedict Cumberbatch, potrivit site-ului Ancestry.com.

Sir Arthur Conan Doyle s-a născut în 1859 și și-a câștigat existența practicând medicina, dar fiind și un autor prolific. Nu este pentru prima dată când cercetătorii s-au aventurat în a căuta prin trecutul familiei lui cumberbatch și să descopere o interesantă coincidență. Se pare că actorul are o legătură de rudenie și cu Alan Turing, matematicianul și criptaanalistul pe care l-a interpretat în filmul „The Imitation Game”.

Familia lui Cumberbatch a intrat în atenția mass-mediei după ce s-a descoperit că, în timp ce actorul lucra la filmul „12 ani de sclavie”, a avut un strămoș care  a fost implicat în comerțul cu sclavi în Barbados.

Benedict Cumberbatch joacă alături de la fel de îndrăgitul actor Martin Freeman (care a jucat în „The Hobbit”) în serialul „Sherlock”, care a ajuns la mult așteptatul sezon al patrulea. Seriile spun povestea celebrului personaj cu o minte sclipitoare, dar adaptată la lumea contemporană. Deși au o relație profesională dificilă, Sherlock (Benedict) și Watson (Freeman) ajung în cele din urmă să lege o prietenie care va rezista în calea tuturor obstacolelor și pericolelor pe care le întâmpină ca detectivi.

Sezonul 4 din serialul "Sherlock"

image
image
image
image
image
image
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
image
actualitate.net
image
actualitate.net