Billy Porter i-a lăsat pe toți cu gura căscată la Oscar 2019. A apărut în rochie pe covorul roșu

Ultima actualizare:

    Billy Porter a făcut senzație pe covorul roșufoto: Getty
Billy Porter a făcut senzație pe covorul roșufoto: Getty

Fiecare ediție a Premiilor Oscar înseamnă și o întrecere a celor mai studiate, extravagante sau scumpe ținute. Dacă doamnele au impresionat cu rochiile create special pentru a 91-a ediție a Oscarurilor, nici domnii nu s-au lăsat mai prejos. Printre ei, cel care a întors toate capetele a fost Billy Porter, actorul din serialul "Pose" și din musicalul "Kinky Boots", care a ales să îmbine un sacou cu o rochie amplă.

Designerul Christian Siriano este cel care a semnat spectaculoasa ținută compusă dintr-un frac și o rochie de catifea. Curajosul Billy Porter a fost cel cae a încălcat rigidul cod vestimentar impus de Hollywood și a ales să arate că femininul și masculinul se pot îmbina chiar și pe covorul roșu. Pentru acesta, felul de a se îmbrăca a devenit felul de a-și exprima personalitatea, iar curajul lui a fost apreciat de celelalte vedete prezente la eveniment.

Cum și-a motivat Billy Porter alegerea

Billy Porter a "oprit traficul" cu alegerea sa
Billy Porter a "oprit traficul" cu alegerea sa

"Întodeauna am fost inspirat de modă. Bunica și mama mea au fost mereu stilate. Am crescut iubind moda, dar au existat mereu limite în ceea ce privește felul în care mă puteam exprima. Când ești un gay de culoare, masculinitatea este pusă sub semnul întrebării. Am avut de-a face cu homofobie și în ceea ce privește alegerile mele vestimentare. Mi-am ținut părerile ascunse pentru mult timp, pentru că am încercat să mă încadrez în cum spuneau ceilalți că trebuie să arăt. În «Kinky Boots», când mi-am pus tocurile, m-am simțit cel mai masculin cu putință. M-am simțit puternic să las această parte din mine liberă. Acum, ca parte din «Pose», sunt invitat pe covorul roșu și pot spune ceva prin hainele mele. Scopul meu este să fiu o piesă de artă politică mergătoare de fiecare dată când ies. Ce este masculinitatea? Ce înseamnă asta? Femeile apar zi de zi în pantaloni, dar în momentul în care un bărbat poartă o rochie, mările se despart. Mi s-a întâmplat la Globurile de Aur, unde am purtat o capă roz. Acel outfit a schimbat totul pentru mine. Am avut curajul să trec peste bariere. Cred că bărbaților de pe covorul roșu le-ar plăcea să se joace mai mult. Industria se maschează ca fiind inclusivă, dar actorilor le este teamă să experimenteze, pentru că pare ceva care depășește status quo-ul, ar putea fi percepuți drept feminini, iar asta ar duce la neprimirea rolului masculin, rolului de supererou. Și asta este adevărat. M-am confruntat cu asta. Întotdeauna mi-am dorit să port o rochie de bal, doar că nu am știut când să o fac. Am fost inspirat de Săptămâna Modei de la New York, unde s-a sărbătorit diversitatea. Au fost atât de mulți oameni de rase diferite, cu voci diferite. Am fost și la o prezentare Christian Siriano. El a fost prima persoană care a înțeles că toată lumea poartă haine, nu doar de mărimea zero (mărimea XS - n.r). El a devenit persoana la care merg toate femeile de la Hollywood care au fost refuzate de industria de fashion. Am vrut mereu să lucrez cu el. Am fost gazda unui show pre-Oscar și l-am întrebat dacă vrea să îmi facă o rochie. Mi-a spus: «Absolut!»", a povestit Billy Porter pentru cei de la Vogue.

image
image
image
image
image
image
image png
366490016 18376719346054488 1825849702948085054 n  crop 1693804917 jpg
Charlie Munger jpg
image png
Adrian Păduraru şi Teodora  Mareş s au iubit în film,  dar s au evitat, în pauzele  de  filmare jpeg
phoebe price lnejerie intima profimedia (1) jpg
image png
culita sterp webp