Bud Spencer, actor cu «greutate», avere modestă

Ultima actualizare:
Piedone  de Italia. Piedone de  România
Piedone de Italia. Piedone de România

“Uriaşul blând al cinematografei” a plecat, dar ne-a lăsat filmele lui geniale. Bud Spencer, cunoscut mai bine ca “Piedone”, din seria filmelor de succes în care a jucat, s-a stins din viaţă luni seara.

“Tata s-a ridicat liniştit la Cer, la ora 18.15. Nu a suferit, ne-a avut pe noi lângă el. Ultimul lui cuvânt a fost mulţumesc!”, a spus  fiul lui, Giuseppe (55 de ani).

1977. ”Doi super poliţişti”
1977. ”Doi super poliţişti”

Alături de acesta s-au aflat la căpătâiul lui Piedone, Maria Amato, care i-a fost soţie timp de 56 de ani, şi fiicele, Christiana (54 de ani) şi Diamante (44 de ani).

1975. “Piedone, comisarul  fără armă”
1975. “Piedone, comisarul fără armă”

Cu toţii vor împărţi averea de 500.000 $ pe care starul a lăsat-o.

1978. “I se spunea  Buldozerul”
1978. “I se spunea Buldozerul”

“A murit, într-un spital din Roma, Bud Spencer, pe numele adevărat  Carlo Pedersoli. Avea 86 de ani”, a anunţat familia îndurerată. În urmă cu trei zile încă se simţea bine, însă suferea pentru că nu mai putea face totul cum îşi dorea. Era obosit, însă nu voia să se lase bătut, a luptat pentru fiecare clipă de viaţă. Recent, s-a pozat pentru ultima oară, relaxându-se într-un fotoliu.

1978. “Piedone  africanul”
1978. “Piedone africanul”

“Acum, că trupul meu a îmbătrânit, nu mai ascultă de suflet, care a rămas la 28 de ani. Lucrez cu pasiune împreună cu prietenul meu Lorenzo De Luca la cea de-a patra carte a mea, pe care o dedic milioanelor de fani”, a scris, alături de fotografie.

1979. “Un şerif  extraterestru”
1979. “Un şerif extraterestru”

Din păcate, starul nu a reuşit să-şi împlinească acest vis. Născut la Napoli, la 31 octombrie 1929, Piedone a fost şi un faimos înotător olimpic. Fiindcă îi plăcea berea Budweiser, şi-a luat prenumele Bud, iar numele de familie l-a luat de la actorul american Spencer Tracy, care a fost preferatul său.

2009. “Tesoro, sono  un killer”
2009. “Tesoro, sono un killer”

A suferit enorm pentru că multă vreme nu a fost iubit şi în Italia natală la fel ca în restul lumii. Abia în preajma morţii, conaţionalii i-au recunoscut valoarea. Însuşi premierul Matteo Renzi a scris ieri pe o reţea de socializare: “Ciao Bud Spencer, te-am iubit cu toţii”.

A jucat în 118 filme

Bud Spencer a jucat în 118 filme şi a devenit celebru datorită aşa-numitelor “western-spaghetti” italiene. A debutat în rolul unui pretorian în “Quo Vadis” , din 1951. Însă s-a remarcat îndeosebi în rolul comisarului Piedone. În bogata sa carieră a jucat roluri dintre cele mai variate, de la thriller până la drame şi de la comedii până la western-uri.

Piedone de România, afectat de moartea tizului

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, care şi-a adăugat în buletin porecla actorului, e afectat de dispariţia tizului. „Am transmis condoleanţe familiei şi o coroană de flori. Sufăr pentru dispariţia lui, căci el mi-a marcat viaţa. De la poreclă, Piedo­ne mi-a devenit nume, apoi brand. Pe 15 iulie trebuia să vină la Bucureşti, dar sănătatea nu i-a permis. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, ne-a spus Cristian Popescu-Piedone.


    Piedone  de Italia. Piedone de  România
Piedone de Italia. Piedone de România
image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net