Celebrul actor din Titanic, David Warner, a murit la 80 de ani

Ultima actualizare:

Actorul David Warner, cunoscut publicului român din rolul său din filmul Titanic, din 1997, în regia lui James Cameron, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe din cauza cancerului, la vârsta de 80 de ani.

Celebrul actor din Titanic, David Warner, a murit la 80 de ani
Celebrul actor din Titanic, David Warner, a murit la 80 de ani

Warner a apărut recent pe marile ecrane ca excentricul personaj Amiral Boom în Mary Poppins Returns. Actorul a murit duminică la Denville Hall, un centru de îngrijire pentru cei din industria divertismentului.

Ne va fi foarte dor de el, noi, familia și prietenii săi, ne vom aminti mereu de el ca fiind un om plin de compasiune și generos a cărui muncă extraordinară a atins viețile atâtor persoane de-a lungul anilor. Inima noastră este frântă”, a continuat.

Warner l-a jucat pe Bob Cratchit în adaptarea lui George C Scott din 1984 după nuvela A Christmas Carol a lui Charles Dickens, spunând că a fost o plăcere să interpreteze un personaj care nu era unul negativ. 

David Warner era, de asemenea, cunoscut pentru interpretarea diferitelor personaje din seria Star Trek.

Actoria ca formă de evadare

Munca lui David Warner a fost recunoscută la începutul carierei sale cu o nominalizare la premiile Bafta pentru interpretarea sa din filmul lui Karel Reisz din 1966 «Morgan: A Suitable Case for Treatment», alături de marea actriță Vanessa Redgrave.

El a câștigat un premiu Emmy în 1981 pentru cel mai bun actor actor în rol secundar într-o miniserie, pentru interpretarea lui Pomponius Falco în serialul Masada.

Starul britanic, pregătit de renumita școală de actorie Rada, a fost, de asemenea, cunoscut pentru rolurile din Henry al VI-lea și Hamlet de la Royal Shakespeare Company, la începutul carierei sale.

Warner s-a întors la Stratford în 2007, pentru prima dată în mai bine de 40 de ani, pentru a-l juca pe Sir John Falstaff în renașterea din Courtyard Theatre a lui Henry IV, partea 1 și Henry IV, partea a doua.

Gregory Doran, director artistic emerit al RSC, i-a adus un omagiu lui Warner într-un comunicat.

Sunt foarte trist să aud vestea că David Warner a murit. Cel mai emblematic rol al lui David pentru RSC a fost cel de Hamlet în 1965, regizat de Peter Hall, cu Glenda Jackson în rolul Ophelia și Elizabeth Spriggs în rolul lui Gertrude, cu Brewster Mason în rolul lui Claudius and the Ghost. David părea simbolul tinereții anilor 1960 și a prins spiritul radical al unei epoci tulburi. Era un spirit generos, un om bun și un talent uriaș”, a declarat Gregory Doran. 

Actorul a dezvăluit la un moment dat că a crescut într-o familie disfuncțională, explicând că actoria a fost un mijloc de evadare.

Warner a spus că a avut un profesor care i-a devenit mentorul și i-a încurajat interesul pentru teatru, adăugând că a fost nevoit să aleagă între a fi actor sau a deveni un delincvent juvenil.

Warner a fost căsătorit cu Lisa Bowerman, iar împreună au avut un fiu Luke. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net