Cum pot vedea românii documentarul șocant în care Michael Jackson e acuzat de pedofilie

image
Michael Jackson, alături de James Safechuck. Acesta avea doar 9 ani când l-a întâlnit pe Michael, cu ocazia filmărilor pentru noul spot publicitar Pepsifoto: HBO

La 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, HBO România difuzează documentarul șocant „Părăsind Neverland” („Leaving Neverland”), în care starul e acuzat de pedofilie. Click! vă arată cum pot vedea românii acest film. Culmea, acuzatorii sunt doi dintre copiii care au fost martorii apărării când starul a fost anchetat în SUA pentru exact aceleași capete de acuzare.

Filmul documentar e disponibil online pe platforma plătită HBO Go (hbogo.ro), unde beneficiați de o lună gratuit dacă vă faceți un cont nou, apoi plătiți un abonament lunar de 2,99 euro. Pentru a vedea integral documentarul șocant în care Michael Jackson e acuzat de pedofilie trebui să vă rezervați patru ore. Producția a avut premiera pe 25 ianuarie 2019, la Festivalul de film SunDance.

Ce acuzații i se aduc lui Michael Jackson în documentarul șocant

Regizat de de britanicul Dan Reed, documentarul coproducție Channel 4 și HBO prezintă mărturiile fanilor James „Jimmy” Safechuck și Wade Robson, cei care l-au cunoscut pe Michael Jackson pe când aveau 10 ani, respectiv 7 ani. Ei susțin că au fost seduși de Michael și abuzați sexual ani în șir și că relația cu Jackson i-a adus în pragul depresiei și al dependenței de droguri și de alcool.

Majoritatea abuzurilor s-ar fi petrecut pe domeniul izolat de lume Neverland, amenajat ca un colț de Rai, dar și într-un apartament secret și în diverse hoteluri din lume, pe durata turneelor. Punctual, Michael Jackson e acuzat de James și Wade că i-ar fi pipăit, i-ar fi masturbat, le-ar fi făcut și le-a fi cerut să îi facă sex oral, dar și că ar fi încercat o dată să îi penetreze anal.

James susține că el și Michael s-ar fi „căsătorit” pe când avea doar 10 ani, în cadrul unui ritual secret în care și-ar fi făcut legăminte, iar vedeta i-ar fi dăruit un inel cu diamante. Primul incident sexual s-ar fi întâmplat într-un hotel din Paris, când Michael l-ar fi învățat cum să se masturbeze. Apoi i-ar fi dăruit câte o bijuterie de fiecare dată când îi cerea favoruri sexuale.

image
Australianul Wade Robson, originar din Brisbane, are în prezent 36 de ani. Când era mic, a apărut în 3 videoclipuri de-ale lui Michael Jackson

Două procese de pedofilie din care Michael a scăpat basma curată

În anul 1993, Jordan Chandler, care pe atunci avea 13 ani, l-a acuzat pe Michael Jackson de pedofilie. James, Wade și familiile lor au fost atunci martorii apărării. Starul american a fost declarat nevinovat ca urmare a răspunsurilor convingătoare date de ei în fața judecătorului și a juraților. Michael Jackson a scăpat basma curată după ce a plătit 23 de milioane de dolari într-o înțelegere secretă negociată de avocați cu familia lui Jordan Chandler. După verdictul final, artistul și-ar fi continuat relația abuzivă cu James, Wade și alți băieți fani ai artistului.

În anul 2004, Gavin Arvizo l-a acuzat de abuz sexual pe Michael Jackson. De această dată, nici James, nici Wade nu au mai dorit să participe la proces, însă au fost citați ca martori de procurori. Deși relațiile de orice natură cu Michael Jackson încetaseră, iar ei au declarat că îl iubeau în continuare pe star și că sufereau vâzându-l în compania altor băieți, nici de această dată nu au mărturisit în fața juraților că au fost abuzați sexual, în ciuda insistențelor procurorilor. În apărarea lui Michael a sărit și actorul Macaulay Culkin, puștiul celebru din filmul „Singur acasă”, prieten la cataramă cu starul și musafir frecvent la Neverland.

image
Filmul documentar e disponibil online pe platforma plătită HBO Go (hbogo.ro)

Acuzatorii din documentarul șocant spun că au primit bani ca să tacă

În prezent, James și Wade sunt căsătoriți și au copii. Motivele pentru care nu au spus nimic până acum despre experiențele cu Michael Jackson sunt de neînțeles. Ei declară că îl iubeau pe Michael Jackson și că visau să își petreacă viața alături de el, asemeni unui cuplu, dar și că erau geloși și că plângeau când îl vedeau ținând pe mână alți băieței. Chiar dacă au fost mereu conștienți că tăcerea lor înseamnă abuzarea sexuală a altor băieți, au invocat în apărarea lor teama de clanul Jackson și rușinea față de familie și de prieteni. Totodată, amândoi au recunoscut că Michael i-a ajutat foarte mult financiar și că a contribuit la carierele lor de succes.

Și familiile celor doi acuzatori îl iau pe „nu am știut” în brațe și susțin că nu s-au gândit că ar fi ceva suspect ca un băiat de 7 ani să doarmă ani în șir în același pat cu un prieten de peste 30 de ani. Mai mult, nici după procesele în care Michael Jackson a fost acuzat oficial de pedofilie, familia lui James și cea a lui Wade nu și-au retras băieții din relația cu starul american. Mai mult, după procese, vedeta i-a recompensat pe băieți și pe familiile lor cu bani și cu alte avantaje materiale.

Despăgubiri de peste un miliard de dolari de la moștenitorii lui Michael Jackson

Americanul James Safechuck are 41 de ani în prezent, lucrează ca director de inovare și tehnologie la proiectele AvatarLabs R&D, e căsătorit cu Laura Primack și au împreună o fiică și un fiu. James avea doar 9 ani când l-a întâlnit pe Michael cu ocazia filmărilor pentru noul spot publicitar Pepsi, apoi a apărut pe scenă cu starul în timpul turneului „Bad”. În anul 2013, la patru ani de la moartea lui Michael, James a deschis un proces împotriva starului, susținând că terapia l-a ajutat să se elibereze și să își poată asuma experiența traumatizantă.

Australianul Wade Robson, originar din Brisbane, are în prezent 36 de ani și a ajuns să locuiască în SUA datorită lui Michael Jackson. Dansează de la 5 ani și a apărut în trei dintre videoclipurile starului: „Black and White”, „Jam” și „Heal The World”. A regizat videoclipuri și a coordonat turnee pentru numeroși artiști, printre care trupa N-Sync și Britney Spears. E căsătorit cu actrița Amanda Rodriguez din 13 august 2005 și au împreună un copil. Robson a cerut după moartea vedetei despăgubiri de peste un miliard de dolari, însă cererea lui a fost respinsă de judecător pe motiv că e tardivă și că moștenitorii lui Jackson nu pot fi făcuți responsabili.

Moștenitorii lui Michael Jackson: HBO a încălcat morala și etica profesională

Filmul „Părăsind Neverland” („Leaving Neverland”) a stârnit furia fanilor lui Mcihael Jackson din toată lumea. În Brazilia, admiratorii starului au protestat și i-au îndemnat pe toți să facă petiții în care să ceară autorităților interzicerea filmului.

Moștenitorii lui Michael Jackson acuză producătorii documentarului și compania americană HBO că i-au ignorat pe toți cei care îl apărau pe star și că au încălcat morala și etica profesională prin promovarea unor persoane care mint și recunosc că au mințit în mod repetat în fața juraților. În comunicatul oficial din partea familiei Jackson, se arată că suferința copiilor lui Michael de a-și pierde prematur tatăl e amplificată acum de aceste acuzații false venite din partea unor oameni care vânează sute de mii de dolari.

Mai mult, familia Jackson cere HBO despăgubiri de 100 de milioane de dolari, iar cazul urmează să fie judecat în august, în Los Angeles. Moștenitorii au invocat în acest sens un contract semnat de star în anul 1992 cu HBO pentru difuzarea „Concertului de la București din Turneul Dangerous”. În document, HBO agrea că nu va difuza nimic care să afecteze imaginea și reputația artistului și că în cazul unor producții despre Michael Jackson, va consulta familia înaintea difuzării. Familia starului acuză HBO că a încălcat înțelegerea prin difuzarea documentarului „Părăsind Neverland”, catalogat drept „un film de ficțiune” care îl defăimează pe Michael Jackson.

Documentarul șocant în care Michael Jackson e acuzat de pedofilie și pe care românii îl pot urmări gratuit pe platforma online HBO Go și contra unui abonament pe canalul HBO România se încheie cu imagini în care James și Wade ard discurile și posterele cu Michael Jackson, precum și hainele primite suvenir de la star.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub oana zavoranu png
Politia Hunedoara  Foto Daniel Guță jpg
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
5 diana dumitrescu prezinta mireasa 4 jpg jpeg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
alexandru arsinel jpeg