De ce boală cumplită suferea Jane Birkin. Artista britanică a murit la 76 de ani

Ultima actualizare:

Doliu în lumea artistică! Actrița și cântăreața britanică Jane Birkin a murit la 76 de ani, după o lungă bătălie cu o boală cumplită. Aceasta a fost găsită moartă în casa ei din Paris, a anunțat duminică Ministerul Culturii din Franța.

Jane Birkin a fost găsită moartă în casă

Jane Birkin, imagine alb-negru în costum de baie
Jane Birkin a murit duminică, 16 iulie (Foto: GettyImages)

Jane Birkin a suferit un accident vascular în 2021, după ce a avut probleme cardiace în anii precedenți. Artista a fost diagnosticată cu leucemie în 2002, iar în mai anul acesta bola s-a agravat, iar Jane Birkin și-a anulat mai multe concerte pe care le avea planificate. Artista și-a descris boala ca pe un „cancer nu foarte dureros” și a rămas optimistă până la sfârșitul vieții ei, relatează tabloidul britanic Daily Mail.

„Întotdeauna am fost o optimistă incurabilă și îmi dau seama că mai am nevoie de puțin timp pentru a putea fi din nou pe scenă alături de voi”, a spus ea, în luna mai.

Jane Birkin a fost cunoscută pentru aventurile ei romantice, frumusețea sa unică și stilul său inconfundabil. Este probabil cel mai cunoscută pentru duetul francez „Je T'aime...Moi Non Plus”, pe care l-a cântat alături de fostul ei partener, Serge Gainsbourg, în 1968. Interzisă la radio în mai multe țări pentru că a fost considerată prea explicită și condamnată de Vatican, piesa a fost un hit la nivel mondial, ajungând pe primul loc în topurile britanice.

Jane Birkin a fost și un etalon de stil pentru femeile din lumea întreagă. Ea a fost cea care l-a inspirit pe directorul executiv al casei de modă Hermès să confecţioneze în 1983 o geantă în exclusivitate pentru ea. Un model devenit rapid emblematic și care îi poartă numele, Hermès Birkin. „Această plecare este atât de tristă. Era o persoană frumoasă”, a declarat fostul ministru al Culturii Roselyne Bachelot, pentru BFM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net