Demonii lui Eddie Van Halen: ”Cocaina mă ținea treaz, iar vodca mă scăpa de inhibiții”

Ultima actualizare:

    Eddie van Valen s-a stins din viață la 6 octombrie, răpus de un cancer nemilosfoto: Gettyimages
Eddie van Valen s-a stins din viață la 6 octombrie, răpus de un cancer nemilosfoto: Gettyimages

Legendarul chitarist Eddie van Halen, care s-a stins din viață la 6 octombrie 2020, declara într-un interviu acordat anul trecut: ”Cocaina mă ținea treaz, iar vodca mă scăpa de inhibiții”. Unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii a povestit într-un interviu că se închidea în camera de hotel, pornea casetofonul și după ce se droga și se îmbăta începea să compună și să creeze piese geniale.

Rockerul american Eddie van Halen, născut în Amsterdam, Țările de Jos, s-a stins din viață la 6 octombrie, după o lungă luptă cu cancerul la Providence Saint John’s Health Center, din Santa Monica, California. Anunțul a fost făcut de fiul artistului Wolfgang 'Wolf' Van Halen. Fondatorul legendarului grup de hard rock din anii 1980 Van Halen, a murit marţi după o grea luptă cu cancerul, la vârsta de 65 de ani. Trupa Van Halen a fost înfiinţată în Pasadena, California, de Eddie şi fratele său Alex van Halen (baterie), împreună cu solistul David Lee Roth.

Citește și:

Au murit de tineri! Cele mai șocante decese de la Hollywood

Drama lui Eric Clapton: fiul său a murit la patru ani, după ce a căzut de la etajul 53

Trupa Van Halen, înființată în 1972, a lansat primul album în 1978, un an mai târziu lanseză albumul ”Van Halen II”, în 1980 - ”Women and Children First”, în 1981 - ”Fair Warning”, în 1982 - ”Diver Down”, iar cu ”1984” dă lovitura în topul Billboard. ”Eddie a areadus zâmbetul pe chipul chitarei electrice, care până atunci a fost instrumentul prin care se cânta ura, tristețea, durerea, îndârjirea, lupta cu nedreptatea și gândurile negre. A fost așa de bun încât a speriat milioane de chitariști din întreaga lume cu solo-urile lui originale”, a declarat un alt virtuoz al instrumentului Joe Satriani. Însă puțini știu că întreaga lui carieră a fost sub semnul drogurilor și alcoolului. Van Halen scria și experimenta sunete când era drogat și băut. Stătea cu zilele închis într-o cameră de hotel și trăgea pe nas cocaină și bea vodcă în timp ce compunea. Pornea casetofonul și înregistra melodii care aveau să uluiască planeta. Într-un interviu acordat biografului său recunoștea că doar ”atunci când cocaina mă ținea treaz, iar vodca mă scăpa de inhibiții puteam deveni au însumi și putea crea liber”. În mod ciudat, Van Halen avea un respect pentru viciile lui. ”Nu beau alcool la petreceri. Alcoolul și cocaina sunt niște lucruri intime pentru mine. Le folosesc pentru muncă. Sunt conștient că fără ele, mintea mea nu ar fi ajuns atât de departe în joaca aceasta cu sunetele”.

image
image
image
image
image
image
juriu iumor editiespeciala jpg
Laura Onilă  a decis să vorbească despre ce a pățit pentru a se vindeca de trecut
Cu o siluetă de reviste și niște picioare lungi, moștenite de la mama ei, Dana Săvuică a făcut mereu furori pe podium
banner anamaria prodan png
Marina Dina, o adevărată profesionistă de yoga și pilates
banner emilia ghinescu png