Detalii din ancheta tragediei provocate de Alec Baldwin. Actorul a fost anunțat că arma este sigură

Ultima actualizare:

    Alec Baldwin e în stare de șoc după tragedia pe care a provocat-o pe platourile de filmareFoto: Getty Images
Alec Baldwin e în stare de șoc după tragedia pe care a provocat-o pe platourile de filmareFoto: Getty Images

Ancheta continuă în cazul tragediei provocate de actorul Alec Baldwin pe platourile de filmare ale western-ului ”Rust”. Directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă cu arma manevrată de Baldwin, iar regizorul Joel Souza a fost rănit. Se pare că Baldwin fusese anunțat de către asistentul de regie că arma este sigură.

Armurierul și asistentul de regie care i-a înmânat lui Alec Baldwin o armă de recuzită fatală au fost identificați în acheta declanșată imediat după cumplitul accident. Potrivit informațiilor oferite de Daily Mail, mai mulți membri ai echipei părăsiseră platourile de filmare cu o zi înainte de tragedie, invocând mai multe probleme de securitate.

Din primele cercetări, se pare că armurierul Hannah Gutierrez ar fi așezat trei arme de recuzită pe un cărucior în afara locului de filmare, iar primul asistent de regie Dave Halls ar fi ales un revolver Colt în stil vintage și i l-ar fi adus lui Baldwin, asigurându-l că este sigur.

— Pistol rece!, ar fi strigat Halls înainte de a-i înmâna pistolul lui Baldwin, folosind expresia consacrată pentru a le transmite celor din echipa de filmare că pistolul poate fi folosit în siguranță.

Câteva secunde mai târziu, în timpul unei scene filmate în interiorul unei biserici în stilul Old West, Baldwin se pare că a țintit spre cameră și a apăsat pe trăgaci, ucigând-o accidental pe Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei.

Filmul, a cărui acțiune se desfășoară în Kansasul anilor 1880, îl arată pe Baldwin în rolul haiducului Harland Rust, al cărui nepot este condamnat la spânzurătoare pentru o crimă accidentală.

Cine este armurierul care a pregătit arma cu care Baldwin a ucis-o pe directoarea de imagine

Potrivit documentelor de la fața locului, armurierul care a pregătit armele folosite la filmările pentru ”Rust” este Hannah Gutierrez Reed, în vârstă de 24 de ani, fiica legendarului armurier și consultant în arme de foc de la Hollywood Thell Reed.

Gutierrez Reed a terminat recent primul ei film ca armurier principal, ”The Old Way”, cu Nicolas Cage în rolul principal.


    Hannah Gutierrez este armurierul care a pregătit armele pentru filmările la ”Rust”foto: arhiva personală/Instagram
Hannah Gutierrez este armurierul care a pregătit armele pentru filmările la ”Rust”foto: arhiva personală/Instagram

Cine este asistentul de regie care i-a înmânat arma lui Alec Baldwin

Asistentul de regie Dave Halls este veteran în domeniu, cu zeci de contribuții la producții care implică arme de recuzită, inclusiv ”Fargo”, ”The Matrix Reloaded” și comedia polițistă TV ”Reno 911”.

În 2000, Halls a fost primul asistent de regie la ”The Crow: Salvation”, continuarea filmului în care fiul lui Bruce Lee, Brandon Lee, a fost ucis accidental în 1993.


    Asistentul de regie Dave Halls i-a înmânat arma lui Alec Baldwin, spunându-i că este sigurăfoto: IMDB
Asistentul de regie Dave Halls i-a înmânat arma lui Alec Baldwin, spunându-i că este sigurăfoto: IMDB

Costumul plin de sânge al lui Baldwin, reținut ca probă în anchetă

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal în piept joi, pe platourile de filmare a filmului ”Rust”. Regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, a fost rănit la umăr și a fost deja externat de la spital.

Mai multe detalii din ancheta poliției au fost făcute publice vineri, când un mandat de percheziție a fost depus la o instanță din Santa Fe, New Mexico.

Costumul pătat de sânge al lui Baldwin a fost luat ca probă, împreună cu arma. Muniția și alte arme de recuzită au fost, de asemenea, luate de pe platoul de filmare de către polițiști.

Actorul în vârstă de 63 de ani a fost audiat, dar nimeni nu a fost pus sub acuzare pentru acest incident.

Alec Baldwin - care era vedeta și producătorul filmului - a declarat că „cooperează pe deplin” cu poliția.

Citește și:

Alec Baldwin, primele declarații după tragedia de la filmări: „Nu există cuvinte pentru a descrie şocul şi tristeţea”

Dorina Chiriac, despre tragedia provocată de Alec Baldwin: «Armele de recuzită cu gloanțe oarbe pot ucide de la mică distanță»

image
image
image
image
image
image
pepe jpg
image png
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net