Grammy 2023. Cine este prima femeie transgender care a câștigat premiul Grammy Pop/Grup

Kim Petras este prima femeie transgender care a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare Pop/Grup, potrivit Daily Mail.

Kim este o artistă germană și alături de Sam Smith s-au prezentat la Gala Premiilor Grammy cu hit-ul „Unholy”.

La naștere a primit numele Tim, dar după operațiile estetice a devenit Kim. S-a născut în Germania și până la vârsta de 12 ani lua hormoni, iar la 16 ani a devenit cea mai tânără persoană care a avut intervenții chirurgicale de schimbare a sexului.

După operație, ea a declarat că viața ei se schimbase, dar în bine. „Abia aștept să-mi pun costumul de baie preferat și să merg la înot, așa cum nu am mai făcut niciodată”, a spus ea entuziasmată.

Trecutul ei este, în principiu, factorul pentru care ea este deja renumită, dar își dorește ca pe viitor talentul și muzica ei să îi redea un alt renume.

În discursul său a spus că ea susține creșterea vizibilității comunității transgender și își dorește să devină un model pentru tinerii care vor să îi urmeze pașii de schimbare a sexului.

Cui i-a mulțumit Kim

Ea a mărturisit în discursul ei că Sam a lăsat-o să accepte trofeul în onoarea faptului că a făcut istorie cu acest câștig. Tânăra de 30 de ani i-a mulțumit avocatului LGBTQ+, Madonna, și a pomenit de regretata artistă Sophie, care a inspirat-o.

Sophie, prietena lui Kim care a decedat în urmă cu doi ani, a avut o încredere foarte mare în ea și era convinsă că va avea parte de succes.

Câștigătoarea i-a mulțumit Madonnei pentru că susține comunitatea LGBTQ+ și continuă să lupte pentru drepturile acestora.

Artista nu a ezitat să îi mulțumească și mamei ei, care a susținut-o încă de mică. „Am crescut lângă o autostradă din Germania, iar mama mea credea că sunt fată și că nu aș fi aici fără ea și sprijinul ei”.

„Sunt prima femeie transgender care a câștigat acest premiu. Vreau să mulțumesc tuturor legendelor incredibile transgender care au deschis aceste uși”, a mai spus Petras, în discurs.

Cine a mai fost nominalizat

Cei doi au reușit să învingă mulți alți participanți printre care ABBA cu „Don't Shut Me Down”, Camila Cabello și Ed Sheeran cu „Bam Bam”, Coldplay și BTS au cântat „My Universe”, și Post Malone și Doja Cat au interpretat un cântec mai fericit , „I Like You”.

După ce s-a anunțat că ei au câștigat, au interpretat încă o dată melodia lansată anul trecut, în luna septembrie. „Unholy” este a doua piesă din al patrulea album al lui Sam Smith, numit Gloria. Gala Premiilor Grammy a avut loc duminică seara, unde numeroși artiști și-au arătat talentul și au luptat pentru trofeu. Candidații se prezentau cu piese lansate în perioada 1 octombrie 2021 și 30 septembrie 2022.

Alți câștigători au fost: Bonnie Raitt cu „Made Up Mind” a câștigat ”Cea mai Bună Interpretarea Americană” (Best American Roots Performance), Brandi Carlile, „In These Silent Days” a primit titlul de „Cel mai Bun Album American” (Best Americana Album), Adele cu „Easy on me” a câștigat „Cea mai Bună Interpretare Pop Solo” (Best Pop Solo Performance), Kabaka Pyramid, „The Kalling” a obținut titlul de „Cel mai Bun Album Reggae” (Best Reggae Album). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net