Harrison Ford: "1128 Sierra, am o defecţiune. Nu mai ajung la aeroport!"

Ultima actualizare:
Tom Cruise, John Travolta, Kurt Russell, Morgan Freeman
Tom Cruise, John Travolta, Kurt Russell, Morgan Freeman

Miracol! Harrison Ford are nouă vieţi în pieptul său. Ieri, actorul de 72 de ani a aterizat forţat pe un teren de golf din Santa Monica şi, în ciuda rănilor de pe faţă, a scăpat nevătămat. Specialiştii spun că experienţa şi sângele rece i-au salvat viaţa.

Joi, 14.30 (ora locală). Harrison Ford (72 de ani) decolează singur la bordul avionului de antrenamente Ryan PT-22 Recruit, care a fost construit în 1941, dar se află într-o stare tehnică impecabilă. A mai zburat de sute de ori cu el şi îi place la nebunie pentru că e foarte uşor manevrabil. Cerul e senin, nici o adiere de vânt deasupra aeroportului cu o singură bandă de aterizări din Santa Monica. Din cauza plângerilor repetate, ale vecinilor bogaţi din zonă, piloţii sunt obligaţi să vireze scurt stânga imediat după ce decolează. Asta a făcut şi Ford.

Ora 14.35. O defecţiune mecanică îl face să piardă altitudine. Se află deasupra unei zone populate. Trebuie să ia o decizie rapidă. Realizează că nu se mai poate întoarce pe aeroport şi vede la câteva sute de metri terenul de golf Penmar. Anunţă:  „Noiembrie 1128 Sierra, am o defecţiune. Nu mai ajung la aeroport!”.

Ora 14.38. Martorii au văzut cum avionul de mici dimensiuni pierde altitudine, loveşte ramurile unui copac şi se înfige în gazon. Motorul nu mai funcţiona, însă avionul continua să fie controlat de către pilot. Nimeni nu realizează că la mansă era Harrison Ford. „Pacientul este lucid, conştient şi a suferit o traumă moderată. Aterizarea a fost una cu impact puternic, nu are fracturi şi răni care să îi pună în pericol viaţa”, a declarat şeful pompierilor din L.A., Patrick Butler. Acest lucru e confirmat de fiul lui Ford, Ben. Experţii apreciază precizia milimetrică a pilotului în aşezarea aeronavei la sol. Investigarea avionului vor dura luni întregi, însă anchetatorii zic că e vorba de o defecţiune mecanică. Aceasta nu e prima dată când Ford păcăleşte moartea: în 1999, a aterizat cu un elicopter Bell 206 fără motor şi în 2000 a aterizat de urgenţă, salvând viaţa tuturor celor 6 pasageri de la bord, cu un avion tip Beechcraft Bonanza.

Actorul de 72 de ani a fost dus de urgenţă la spital
Actorul de 72 de ani a fost dus de urgenţă la spital

Fişa tehnică

  • Avionul Ryan PT-22 Recruit – produs în anul 1941
  • Viteză maximă: 201 km/h
  • Autonomie: 371 km
  • Greutate: 593 kg
  • Anvergură: 9,17 m
  • Lungime: 6,83 m
  • Preţ: 10.000 dolari
  • Motor: Kinner R-5

Şi alţii s-au apucat de pilotat 


    Tom Cruise, John Travolta, Kurt Russell, Morgan Freeman
Tom Cruise, John Travolta, Kurt Russell, Morgan Freeman

Tom Cruise (52 de ani) şi-a obţinut permisul de pilot în 1994 şi, după Harrison Ford, are cea mai notabilă experienţă la manşă. John Travolta (61 de ani) este şi el un pilot foarte bun. Datorită experienţei lui, are voie să piloteze şi un avion de pasageri de tip Boeing 707. Pentru Kurt Russell (63 de ani) avioanele sunt viaţa lui. Morgan Freeman (77 de ani) şi-a luat licenţa de pilot la 65 de ani. Clint Eastwood (84 de ani) s-a apucat de pilotat acum mai bine de 40 de ani pentru că îl enervau blocajele în trafic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
Banner Andreea Raicu Laura Cosoi
Banner Andreea Raicu
image
actualitate.net
image
actualitate.net