Margaret Nolan a murit! Actrița din James Bond avea 76 de ani

Ultima actualizare:

    Margaret Nolan s-a stins din viață la 76 de aniFoto: Getty
Margaret Nolan s-a stins din viață la 76 de aniFoto: Getty

Doliu în lumea filmului! Margaret Nolan, model în filmul „Goldfinger” din seria „James Bond” şi actriţă în lungmetrajul „A Hard Day’s Night” despre trupa The Beatles, a murit la vârsta de 76 de ani.

Margaret Nolan murit pe 5 octombrie. Regizorul Edgar Wright, care a distribuit-o în 2019 în „Last Night in Soho”, i-a adus un omagiu duminică seară, într-un mesaj publicat pe Twitter, în care a subliniat că ea a reprezentat „tot ce era cool în anii '60”, potrivit news.ro.

"Este trista mea datorie să vă anunț că actrița și artista, magnifica Margaret Nolan a murit. Ea a fost mijlocul diagramei Venn a tot ceea ce era cool în anii '60; după ce a apărut alături de Beatles, a fost dincolo de iconic în Bond și a făcut parte și din distribuția Carry On. Ea a fost modelul pictat cu aur în secvența și afișul iconic Goldfinger (a jucat și Dink în film), a apărut în clasicul A Hard Day's Night, Carry On Girls, No Sex Please We're British și mulți alții", a scris Edgar Wright pe Twitter.

Margaret Nolan, model și actriță în anii '60

Margaret Nolan a apărut în seria James Bond
Margaret Nolan a apărut în seria James Bond

Margaret Nolan s-a născut pe 29 octombrie 1943, în Somerset, Anglia, dar a crescut în Londra. Şi-a început cariera ca model, sub numele Vicky Kennedy, la începutul anilor 1960, apoi a revenit la numele său odată ce a început să joace în filme. Magnifica blondă a jucat în filmul „A Hard Day’s Night” (1964), apoi a fost Dink, maseuza lui Bond, în acelaşi an, în „Goldfinger”, fiind aleasă şi ca imagine a lungmetrajului cu Sean Connery în rol principal. A refuzat ocazia de a călători prin lume pentru doi ani, ca model „Goldfinger”, pentru a-şi continua cariera în actorie.

A renunțat la actorie timp de 30 de ani

Margaret Nolan a jucat, în 1965, în „Ferry Cross the Mersey”, film al grupului Gerry and the Pacemakers, şi în „Three Rooms in Manhattan” al lui Marcel Carné. A jucat şi teatru, alături de Tom Kempinski, care i-a fost soţ. În acelaşi an, Nolan a fost aleasă pentru rolul Miss Jones, în seria filmelor „Carry On”.

La jumătatea anilor 1980, a luat o pauză de la actorie, revenind abia în 2011, ca Dame Margaret în „The Power of Three”, de Yvonne Deutchman.

S-a mutat în Spania pentru a se dedica permaculturii şi şi-a îndreptat atenţia spre montajul foto, având expoziţii în mai multe galerii londoneze.

Margaret Nolan a avut doi copii - Oscar Deeks, director de imagine, şi Luke O’Sullivan.

18 ianurie 1966: Actorii de comedie Terry Scott (1927 - 1994), Hugh Lloyd și Margaret Nolan, în 'Hugh and I'.
18 ianurie 1966: Actorii de comedie Terry Scott (1927 - 1994), Hugh Lloyd și Margaret Nolan, în 'Hugh and I'.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net