Doliu la Hollywood! Paul Sorvino, legendarul actor din filmul Goodfellas, a murit la 83 de ani

Paul Sorvino, actorul magistral din filmul «Goodfellas» și din serialul «Lege și Ordine», s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani, din cauze naturale. 

image
Doliu la Hollywood! Paul Sorvino, legendarul actor din filmul Goodfellas, a murit la 83 de ani

Paul Sorvino a început să se simtă rău duminică seara, în timp ce se afla în locuința sa din Jacksonville, Florida. Soția actorului, Dee Dee Sorvino, l-a transportat de urgență la Clinica Mayo, unde Paul a murit luni dimineață, anunțat publicistului său, Roger Neal. Cauza morții nu a fost dezvăluită. „Toți am fost luați prin surprindere”, a menționat Neal.

Soția lui Paul Sorvino a oferit o declarație oficială emoționantă la scurt timp după moartea celui pe care l-a considerat sufletul ei pereche. 

Inimile noastre sunt frânteNu va mai exista niciodată un alt Paul Sorvino, a fost dragostea vieții mele și unul dintre cei mai mari interpreți care au onorat vreodată ecranul și scena.”, a spus Dee Dee Sorvino într-un comunicat. 

De-a lungul carierei sale, actorul originar din Brooklyn, a fost o prezență impunătoare pe film și pe scenă. Sorvino și-a făcut debutul actoricesc pe Broadway, unde a primit o nominalizare la Tony pentru rolul său din „That Championship Season”, înainte de a lua cu asalt industria filmului în anii 1970.

Cele mai emblematice roluri ale sale au fost cel al mafiotului Paulie Cicero în „Goodfellas” (regia Francis Ford Coppola) și a sergentului NYPD Phil Cerreta în două sezoane din serialul „Lege și Ordine”. Cu o înălțime de 1.90 cm și o atitudine intimidantă care ar fi putut eclipsa pe oricine, Sorvino părea făcut pentru roluri de «băiat dur». 

Totuși, Sorvino nu se vedea chiar așa. În timpul unui interviu de la Festivalul de Film de la Tribeca, care sărbătorea cea de-a 25-a aniversare a filmului „Goodfellas”, Sorvino a dezvăluit că aproape că nu a apărut la platou în timpul filmărilor, deoarece nu putea să fie tot timpul în rolul mafiotului violent.

Tipologia aceea a devenit cartea lui de vizită, dar pentru Paul Sorvino exista o diferență foarte clară între personajele de pe ecran și adevăratul său caracter. 

A jucat alături de Al Pacino în „The Panic in Needle Park”, James Caan în „The Gambler” și a lucrat cu Carl Reiner la „Where’s Poppa” și „Oh, God!” Lucrând constant în anii ’80, Sorvino a atins din nou celebritatea cu rolul lui Henry Kissinger în „Nixon” în 1995 și cu personajul Fulgencio Capulet în „Romeo + Julieta” în regia Baz Luhrmann.

Fiica lui Paul Sorvino a fost una dintre victimele lui Harvey Weinstein

Născut în Brooklyn în 1939, Paul Sorvino, a cărui mamă era profesoară de pian, și-a început cariera în show-business cu muzicalul „Bajour” în 1964.

Sorvino a jucat în peste 50 de filme și zeci de emisiuni TV.

Actorul a avut trei copii cu prima sa soție, doi dintre ei au devenit actori și unul este scriitor.

Una dintre fiicele sale, Mira Sorvino, a câștigat mai târziu un premiu Oscar pentru interpretarea din „Mighty Aphrodite” în regia Woody Allen în 1996.

După ce Mira Sorvino a fost identificată drept victimă a infractorului sexual condamnat Harvey Weinstein, tatăl ei, Paul Sorvino a oferit un interviu viral în care a prezis că mogulul de la Hollywood va muri în spatele gratiilor.

Luni, Mira Sorvino a scris pe Twitter pentru a-i aduce un omagiu tatălui ei.

Tatăl meu, marele Paul Sorvino, a murit. Inima mea este sfâșiată, o viață de dragoste, bucurie și înțelepciune s-a încheiat. A fost cel mai minunat tată."

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (6) jpg
image jpeg
catalin maruta andra jpg
FotoJet (1) jpg
cristina rus accident 2 JPG