Priscilla Presley părăseşte Biserica Scientologică: "Mi-a ajuns"

Ultima actualizare:

    Priscilla Presley a decis să părăsească Biserica ScientologicăFoto:Getty
Priscilla Presley a decis să părăsească Biserica ScientologicăFoto:Getty

Soţia regretatului Elvis Presley, Priscilla(72 ani) a luat o decizie importantă pe care a făcut-o publică. A decis să părăsească Biserica Scientologică, după mai bine de 40 de ani în care a fost membră a acesteia.

Priscilla Presley este ultima dintre vedetele care au decis să părăsească controversata Biserică Scientologică, potrivit dailymail.co.uk. Priscilla a fost membră a Bisericii Scientologice, din care fac parte Tom Cruise şi John Travolta, pentru mai bine de 40 de ani, dar şi-a anunţat prietenii că doreşte să renunţe la statutul de membru. Mi-a ajuns, m-am săturat, renunţ, ar fi spus Priscilla. Despre ea se crede că a devenit adepta scientologiei la scurt timp după ce Elvis a trecut în nefiinţă. "Priscilla l-a căutat pe Travolta după ce Elvis a murit şi, din cauza lui a ajuns să facă parte din comunitatea scientologică. Şi-a crescut fiica, Lisa Marie în această sectă", afirmă o sursă.


    Priscilla şi Elvis PresleyFoto:Getty
Priscilla şi Elvis PresleyFoto:Getty

Lisa Marie a părăsit biserica în anul 2014, iar decizia ei a fost una greu de tolerat pentru Priscilla. "Au o legătură foarte strânsă, iar hotărârea de a părăsi Biserica Scientologică a fost, cu siguranţă, una de familie", adaugă aceeaşi sursă. Fiica lui Elvis a vorbit despre influenţa pe care a avut-o biserica asupra sa, la scurt timp după ce a renunţat la statutul de membru. Eram pe un drum sigur către autodistrugere. "Îmi luau sufletul, manii, tot ce aveam de preţ", a spus Lisa Maria. 


    Priscilla Presley şi fiica sa, Lisa MarieFoto:Getty
Priscilla Presley şi fiica sa, Lisa MarieFoto:Getty

Scientologia este o mişcare religioasă esoterică controversată, creată în 1952 de scriitorul de literatură ştiinţifico-fantastică L.Ron Hubbard. Atât Katie Holmes, cât şi Nicole Kidman, foste soţii ale lui Tom Crusie, au renunţat la apartenenţa la scientologie, aşa cum a făcut-o şi actriţa Demi Moore. Ea a descris biserica ca fiind una malefică şi care se ocupă de promovarea unui cult necurat. "Toţi cei care au plecat de acolo, au făcut-o tăcut. Toţi erau înspăimântaţi, toţi oamenii cunoscuţi", sunt cuvintele actriţei. 

Scientologii trec printr-un proces de selecţie în care sunt întrebaţi lucruri foarte personale despre vieţile lor,inclusiv orientarea sexuală. Foştii membrii au mărturisit că informaţiile obţinute în cadrul selecţiei sunt folosite ulterior pentru a şantaja membrii să rămână în cult. Alţi adepţi ai bisericii au declarat că au fost obligaţi să depună munci istovitoare şi că au fost ţinuţi prizonieri. Biserica a negat toate acuzaţiile care i-au fost aduse. Reprezentanţii Priscillei nu au putut fi contactaţi pentru a obţine informaţii suplimentare despre decizia soţiei lui Elvis. 

image
image
image
image
image
image
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net