Soții Clooney se alătură elevilor în marșul contra armelor din S.U.A. Cum au contribuit

Ultima actualizare:

    Amal și George Clooney au fost impresionați de reacția elevilor față de atacul din Florida Foto:Getty
Amal și George Clooney au fost impresionați de reacția elevilor față de atacul din Florida Foto:Getty

În urmă cu aproximativ o săptămână un masacru care a avut loc la un liceu din Florida a creat panică și indignare în rândul americanilor. Un adolescent de 19 ani,cu probleme serioase de comportament, a deschis focul într-un liceu, omorând 17 persoane . Elevii au decis să nu rămână indiferenți în fața celor întâmplate și au organizat mai multe marșuri împotriva violenței. Printre personalitățile de la Hollywood care s-au alăturat inițiativei elevilor se numără George Clooney și soția sa, avocata pentru drepturile omului, Amal Clooney.

Amal și George Clooney au decis să doneze 500.000 de dolari studenților care se ocupă de organizarea acestor marșuri. Actorul a declarat că el și soția sa au fost inspirați de determinarea pe care elevii de liceu au arătat-o la scurt timp după nefericitul incident. "Eu și Amal suntem inspirați de curajul acestor copii de la Liceul Stoneman Douglas. Familia noastră va fi prezentă la marșul care va avea loc pe 24 martie pentru a fi alături de această nouă generație plină de determinare. În numele copiilor noștri, Ella și Alexander, vom dona 500.000 de doari pentru a susține evenimentul", se arată într-un comunicat oficial oferit de George Clooney, potrivit independent.co.uk.


    Oprah s-a alăturat soților Clooney și a donat 500.000 de dolari Foto:Arhivă personală
Oprah s-a alăturat soților Clooney și a donat 500.000 de dolari Foto:Arhivă personală

Soții Clooney sunt doar două dintre vedetele care sprijină cauza. Alte nume sonore care și-au anunțat dorința de a dona au fost Oprah Winfrey și Steven Spielberg. Prezentatoarea de televiziune Oprah a scris un mesaj pe pagina personală de Twitter în care a declarat că va dona, la rândul său, 500.000 de dolari. "George și Amal, sunt în totalitate de acord cu voi. Mă alătur vouă, voi participa la marș și voi dona 500.000 de dolari", au fost cuvintele ei. Între timp, elevii școlilor din America și-au făcut o misiune din a se asigura că atacul armat care a avut loc la Stoneman Douglas va fi ultimul și au promis că vor organiza un marș gigantic care va avea loc în Washington DC luna viitoare. Ideea lor s-a bucurat de sprijin, iar alte zeci de marșuri similare s-au desfășurat în mai multe state din întrega țară. 

image
image
image
image
image
image
image png
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
image
actualitate.net
image
actualitate.net