A murit actorul Florin Oprițescu, la doar 42 de ani. Interviu emoționant înainte de sfârșitul tragic: „Există idei preconcepute despre români”

28 noiembrie 2021
article img
Florin Oprițescu a murit la doar 42 de aniFoto: Cinemagia

Actorul Florin Oprițescu a murit la vârsta de 42 de ani, în urma unui diagnostic crunt din partea medicilor. Oprițescu era stabilit în Spania de mulți ani, fiind renumit în lumea cinematografiei de acolo. În urmă cu câteva luni anunța însă că a fost diagnosticat cu leucemie.

Boala de care suferea i-a pus capăt vieții, dar și carierei sale strălucitoare în cinematografie. Florin Oprițescu a publicat în urmă cu câteva luni, pe contul său de Instagram, o filmare prin intermediul căreia anunța că, în luna octombrie a anului 2020, a fost diagnosticat cu leucemie. Optimist, artistul spunea atunci că a reușit să învingă boala, cu sprijinul fiului său, de la care a primit celule stem și măduvă osoasă. 

În ultimul interviu pe care l-a oferit presei din România, Opriţescu a povestit cum a trecut de la simple locuri de muncă unde era bucătar sau muncitor în construcţii, la meseria de actor. De asemenea, spunea el pe atunci, că domeniul artistic este singurul unde nu este judecat că este român. 

„Cred că în societatea spaniolă există idei preconcepute despre români. Ceea ce canalele de televiziune transmit la ştiri îi influenţează pe cei ce nu au călătorit, pe cei ce nu au avut ocazia de a cunoaşte români cinstiţi, şi din cauza acestui fapt, mulţi fac greşeala de a generaliza. Singurul domeniu în care nu sunt judecat pentru faptul că m-am născut în Romania şi mă simt la fel de bine tratat ca spaniolii este în domeniul artistic, unde suntem apreciaţi pentru rezultatul muncii noastre”, declara el la momentul interviului.

Acesta s-a născut în România în urmă cu 42 de ani şi emigrat în Spania, unde a jucat în mai multe seriale, cele mai cunoscute dintre acestea fiind „Mar de Plástico”, „La Unidad”, dar şi unul dintre cele mai apreciate thrillere din 2021, de pe Netflix - „Sub zero”. 

În cursul zilei de vineri, mai mulţi actori spanioli, cu care Florin Opriţescu a lucrat de-a lungul carierei sale, au anunţat tragica veste a morții acestuia pe reţelele de socializare, alături de mesajele de „adio” pline de regret. 

Potrivit Gândul, Florin Opriţescu era căsătorit cu o femeie din Brazilia şi locuia în Barcelona, acolo unde a ajuns când avea doar 21 de ani. În primii cinci ani petrecuţi în Spania, Opriţescu a lucrat ca bucătar într-un restaurant, acolo unde a și cunoscut-o pe Rosi, viitoarea lui soție.