A murit actorul Mihai Perșa. Avea 75 de ani și o maladie cumplită. Fuego și Luminița Anghel îi săriseră în ajutor

Ultima actualizare:

Doliu în teatrul românesc. Mihai Perșa, unul dintre cei mai mai actori care a urcat pe scena TNB, s-a stins din viață pe 6 februarie, la vârsta de 75 de ani. Anunțul trist apare pe site-ul UNITER, tot acolo unde este menționată data și locul înhumării. Alexandru George Persa, fiul actorului, a scris, cu durere, pe Facebook: "Drum lin, tată!"

Mihai Perșa s-a stins din viață la 75 de ani
Mihai Perșa s-a stins din viață la 75 de ani

Mihai Perșa s-a chinuit în ultimii ani cu o maladie cumplită, cancer la gât, iar mai mulți artiști cu suflet mare, printre care Fuego și Luminița Anghel, i-au sărit în ajutor pentru ca actorul să aibă bani de tratamente. 

Mihai Perșa este actor! Așa-i place să se recomande atunci când ajunge la capitolul profesie. O meserie de aur care i-a adus fericiri și care l-a făcut să trăiască pe deplin. Comic, plin de umor, el are o carieră impresionantă, jucând mult timp la Naționalul bucureștean, având roluri în teatru și film, făcând mai bine de 30 de ani turnee internaționale.

Între timp, viața a fost dură cu el, și dincolo de problemele financiare, Mihai Perșa are cancer la gât. Cumva, luminile din fața publicului au ajuns acum să-i frângă zâmbetul și să-l facă să râdă mai puțin.

Aici a intervenit proiectul ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET, care a fost alături de el, sprijinindu-l financiar pentru continuarea tratamentului", se arată pe pagina lui Fuego (Paul Surugiu), care din tablourile pictate și vândute a sprijinit mulți artiști la necaz.

Tot săritoare a fost și solista Luminița Anghel, care în 2016 a inițiat un apel de strângere de fonduri pentru cel poreclit Make. "Make Persa, actorul care ridica salile in picioare ...un actor pensionar, care are mare nevoie de ajutorul nostru, cat de mic ar fi el", scria solista.

Mihai Perșa, peste 2 decenii pe scena Teatrului de Revistă

Mihai Perșa s-a născut pe 24 iulie 1946, la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti, promoţia 1971, la clasa profesor Constantin Moruzan. Pe lângă teatru, Mihai Perșa a jucat și în filme, dintre care amintim „Șantaj” (1981), ”Artista, dolarii și ardelenii” (1979) ori ”Racolarea” (1985), alături de Florin Piersic.

Mihai Perșa a realizat creații remarcabile în teatru, film și televiziune, dar mai ales în genul specific teatrului de revistă și divertisment. Pentru că era înzestrat cu un har comic deosebit. Vreme de 24 de ani a fost nelipsit din spectacolele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

A avut o activitate deosebită în emisiunile de divertisment ale Televiziunii Române, în special în emisiunile realizate sub conducerea regizorală a lui Alexandru Bocăneț. A jucat și pe scena Naționalului bucureștean, dar și la Teatrul Metropolis", anunță Uniunea Teatrală din România.

Mihai Perșa, înmormântat miercuri, la Domnești Ghencea 2

Trupul neînsuflețit al actorului Mihai Perșa este depus de astăzi, 7 februarie, ora 13.00, la Capela Bisericii Sfântul Pantelimon (str. Iancu Căpitanu nr. 24). Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 9 februarie, ora 10.00 la Biserica Sfântul Pantelimon și va fi înhumat în Cimitirul Domnești Ghencea 2 la ora 11.00. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net