A murit actorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu

Ultima actualizare:

    Papil Panduru, alături de fiica luifoto: Facebook
Papil Panduru, alături de fiica luifoto: Facebook

Doliu în lumea teatrului! Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu s-a stins din viață la 87 de ani! Anunțul trist a fost făcut printr-un comunicat remis de Teatrul Mic, instituție pentru care acesta a lucrat în ultimi ani din viață.

Actorul Papil Panduru s-a stins din viață luni, 25 octombrie, la vârsta de 87 de ani. A fost soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, cu care are o fiică, Velica Panduru. Actorul a decedat răpus de o boală cruntă, așa cum a dezvăluit fiica lui pe Facebook.

Unde va fi înmormântat actorul?

„Ultima fotografie cu Tata de ziua lui, pe 13 Octombrie 2021. S-a stins învins de boală, ieri după-masă, la ora 13”, a scris Velica Panduru, pe pagina sa de socializare. Slujba de înmormântare are loc miercuri, de la ora 13.00, pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu.

Roluri în peste 80 de filme și piese de teatru

Papil Panduru a jucat în 80 de filme și în zeci de piese de teatru, iar în 2019 i-a fost decernat Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate. Născut la 13 octombrie 1934 în localitatea Menţii din Jos, judeţul Gorj, Papil Panduru a absolvit în anul 1961 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti alături de actorii Gheorge Dinică, Marin Moraru, Dorina Lazăr. Pe scena Teatrului Mic a jucat timp de peste două decenii, iar dintre ultimele spectacole amintim- „Cum gândeşte Amy" de David Hare, regia Cătălinei Buzoianu (premiera 2005), „Furtuna" de William Shakespeare, regia Cătălina Buzoianu (2009) și spectacolul „Primăvara doamnei Stone la Roma", dramatizare de Martin Sherman după romanul omonim al lui Tennessee Williams, în regia Lianei Ceterchi (2012).

Pe 27 mai 2019, în cadrul celei de-a 47-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), actorului Papil Panduru i-a fost decernat Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate. Papil Panduru a jucat în 80 de filme, dintre care: „Pruncul, petrolul şi ardelenii" (regia Dan Piţa, 1980), „Ştefan Luchian" (regia Nicolae Mărgineanu,1981), „De ce trag clopotele, Mitică?" (regia Lucian Pintilie, 1982), „Trandafirul galben" (regia Doru Năstase, 1982), „Mircea" (regia Sergiu Nicolaescu, 1988), „Casa din vis" (regia Ioan Cărmăzan, 1991), „Doi haiduci şi-o crâşmăriţă" (regia George Cornea, 1992), „Terente – regele bălţilor" (regia Andrei Blaier, 1995), „Omul zilei" (regia Dan Piţa, 1997), „Corul pompierilor" (regia Cristian Mungiu, 2000), „În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură" (regia Sinişa Dragin, 2001), „Maria" (regia Călin Peter Netzer, 2003), „Examen" (regia Titus Muntean, 2003), „Italiencele" (regia Nap Toader, 2004), „Detaşamentul orb" (regia Vlad Feneşan, 2014), „Aniversarea" (scenariul şi regia Dan Chişu, 2017).

Actorul Papil Panduru a murit, la trei ani după ce soția lui, celebra regizoare Cătălina Buzoianu, s-a stins și ea din viață, la 81 de ani.

image
image
image
image
image
image
banner ilinca vandici png
banner catalin botezatu png
banner alice badea png
image png
olivia steer jpeg
banner Vica Blochina png
image png
image
actualitate.net